fredag 1 april 2011

Äntligen fredag!

Det har varit en intensiv vecka. Den började med enorm trötthet, huvudvärk och känslan av en förkylning på väg, men jag har kurerat mej med vila och Kan Jang, kanske var det bara helgens tidsomställning som tog hårt på mej i år.

Ledig idag och börjar min helg med bloggning, stickning och långkok! I grytan på spisen puttrar en Boeuf Bourguignon med en rejäl skvätt Bristol Cream (min favoritsherry) och provencalsk kryddblandning i. Till det blir det nog "grovstompat" mos med lite palsternacka i. Mums, det vattnas redan i munnen!


Det var en lång dag igår. Gick klädd i finkläder från morgon till kväll - på jobbet hade vi mitt på dagen ett "break" och gick på restaurang, åt en god lunch, smaskig efterrätt och hade avtackning för en kollega som gick i pension "efter lång och trogen tjänst".

Efter jobbet åkte sen jag och maken till Gbg för att träffa kompisar och skratta på Rondo. En fördrink på Heaven 23, 23 våningar upp i Hotel Gothia Towers och sen var det dags se på Robert Gustafssons jubileumsshow på Rondo. Denne man kan lätt bli lite "to much" tycker jag, men showen var över förväntan. Mycket bra musik och sång och bra artister förutom huvudpersonen själv. Och många goa skratt fick vi såklart! Det var en skön känsla att äntligen få kasta av sig stövlar och finkläder vid midnatt och krypa ner i sängen!
             En av höjdpunkterna i showen!             Foto: Mats Bäcker

Har börjat sticka på en väst, som jag skrev om i förra inlägget. Gjorde först en variant med slätstickning + mosstickad bård men det blev inte bra så jag repade upp och började om. Nu blir det bara mosstickning och jag följer till mestadel detta mönstret. Men den skall bli lite längre och förmodligen utan ärm.


Och nu väntar jag ivrigt på den stora solen som skall komma i helgen. Än har den inte synts till, men på min helglista står bl a fönsterputsning, plantera vårblommor i krukor och sitta i solen och gotta mej!

Tillägg 2/4: Grytan blev fantastiskt, och moset likaså. Nu har vi mumsat av den i två dagar, och idag var den ännu godare, som grytor oftast blir!

3 kommentarer:

Anna sa...

Hej och hoppas du får en go helg. Ja stickkafet i Std var riktigt trevligt. Vi skrev upp oss på en maillista och planerar att åka på nästa, i början på maj i en folhögskola på din ö. Kanske vi ses där, vilket hade varit jättekul?! Ha en underbar helg.

Sunna sa...

Hoppas maten blev bra och du får en skön helg

Hedvig sa...

Hej!

Vad kul att du hittade till min blogg! Jätteroligt att du lämnade en kommentar också så att jag hittade hit till dig, här fanns mycket skoj att titta på så det lär definitivt bli fler besök! :)

Ha en fin dag!
/Hedvig