torsdag 7 april 2011

Lilla virkade västen klar!

Det var en härligt snabb stickning! Västen stickades på en helg, sen tog det två kvällar att virka kanter, fästa trådar och klura+sy+vara petig+sy om igen några gånger för att bli nöjd med "lilla blom-piffet" i ena hörnet!


Mosstickning med Eskimo och Knitpro-rundsticka nr 8. Stickade allt i ett stycke och utgick från detta Drops-mönster, men har gjort den lite längre och utan ärmar och knappar. Och som sagt lagt lite extra piff i form av broderade blommor i ena hörnet! Den virkade kanten gjorde jag med virknål nr 5, inte nr 7 som stod i mönstret, det blev alldeles för klumpigt.


Är jättenöjd med den, kommer att vara användbar och förhoppningsvis inte för varm, ett tag till framöver. Det här blev ett snabbinlägg med tråkiga bilder men jag hoppas att bra väder och fotografhjälp kan bistå till bättre bilder i helgen, med västen "in use"!

Nu får jag väl återgå till Reevontuli och makens sockor... men under tiden klurar jag på nya stickningar! Fastnade för koftan Amiga i nya Knitty. Gillar modellen, men som gammal 80-tals-stickerska känns garntypen väldigt bekant (eller var det 90-tal?), är inte helt tillfreds med denna typ av garn. Men det finns ju annat!

9 kommentarer:

Gunilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gunilla sa...

Åh vilken snygg väst! Superbra plagg och så fin färg och söta små broderade blommor. Förstår att du är nöjd.

Anna sa...

hej så fin! ja det finns många godbitar i nya knitty!

Tina sa...

Så fin väst! Snyggt med det lilla broderiet i hörnet, det piggar upp :-)

Mia stickar sa...

Den blev jättefin!

teresa sa...

Fin o användbar. Snyggt med mosstickning.

Fijaffa sa...

Verkligen jättejättefin! Passar säkert till väldigt mycket.

agnes sa...

wunderwunderschööööön,

liebe grüße,
agnes

Anna sa...

vad fin! :)