tisdag 1 februari 2011

Tiden går fort när man... jobbar...

Hejsan hoppsan, här är jag!
Tiden går fort när man har roligt brukar man säga. Om jag haft så roligt på sistone vet jag inte, men tiden går fort när man bara jobbar, jobbar, jobbar, äter och sover!

Lite har jag hunnit sticka också, enkel avkopplande stickning. Men jag har knappt varit i närheten av datorn på över en vecka. I fyra dagar låg min lilla laptop alldeles övergiven och urladdad. Har inte haft minsta lust att skriva inlägg eller surfa runt, det har bara känts jobbigt. Så nu är jag hopplöst efter i vad som hänt där ute i cyber-stick-världen!

Idag har jag haft en ovanligt lugn dag och genast är hjärnan mer avkopplad och öppen för inspiration. Här kommer lite bilder på mitt enkla avkopplande stickprojekt som blev färdigt förra veckan. Halskragen i garnet Puno från Gepard. Mönstret är från Drops. Men jag ändrade lite (som vanligt). Stickade "uppifrån och ner" och gjorde några ökningar för att få den vidare nertill, vill gärna kunna dra ner den över axlarna, men inte ha den för vid upptill. Resultatet blev en supermysig halskrage som jag numera "bor i".


Alldeles lagom varm så den hänger på även inomhus, jag är alltid frusen. Och halsen klarar av den, inget "kliar och sticks". En aning luddig mot svarta plagg, men det kan jag stå ut med. Den kan bäras på många olika sätt!

(Jag har inte lång hals, försöker bara sträcka på mej så att dubbelhakan inte syns :-))


Lite mer ihopsnurrad under jackan,


nerdragen över axlarna eller


uppdragen över huvudet!

Bilderna är tagna med "gamla" kameran. Jag hoppas kunna bjuda er på lite finare bilder framöver, tagna med min nya kamera! Det bidde en Canon Eos 550D med ett 18-135 mm objektiv!! Tyvärr har det varit kolmörkt varje dag jag kommit hem och helgen bjöd inte på något fotograferingsväder precis. En liten stund på söndag kom solen fram och jag rusade ut för att fota, inte riktigt klädd efter vädret och höll på att frysa häcken, eller snarare näsan av mej i den kalla vinden, brrrr....

En väldigt koncentrerad fotograf...

7 kommentarer:

Mia stickar sa...

Den där halskragen blev ju superfin! Lycka till med nya kameran!

Sunna sa...

kragen ser verkligen underbar ut och lycka till med din nya leksak

Fiff sa...

Vilken härlig halskrage! Det e ju praktiskt när den har flera användningområden :-)

Linda sa...

Vilken mysig krage du har gjort! Jag håller på med två olika och längtar tills de är färdiga. Har inte haft någon innan, så det blir spännande att se hur jag trivs i dem. Mitt mål är att precis som du ha använding för dem inne och ute.

Rosenvante sa...

Så praktisk och snygg den blev.
Grattis till ett bra köp, hoppas du får många njutningfulla timmar ihop med din nya leksak. :)

Pärlmudden sa...

Grattis till den underbara halskragen! Den ser verkligen superskön ut.
Och grattis till nya kameran! Hoppas du kommer trivas med den.
kram kram

Eva S sa...

Önskar dig många fina stunder med din nya kamera och en riktigt bra helg!