fredag 11 februari 2011

Det bidde en krage till!

Det är glest mellan inläggen här men jag hoppas ni har tålamod att stanna kvar och läsa min lilla blogg emellanåt. Jag försöker hinna hälsa på hos er också men jag varit dålig på att kommentera på sistone. Mycket jobb, ingen blogginspiration och en ond axel är orsaken. Men annars mår jag prima!! Stickar gör jag men enkla projekt just nu, sitter bekvämt med en hård kudde under armen, då funkar det bra. Men att sitta med laptopen framför sig i alla möjliga och omöjliga lägen funkar inte för axeln så jag håller mej ifrån den så mycket som möjligt.

Blev färdig med halskrage nr 2 i helgen. Denna gången en tjock en, för utomhusbruk. Dottern är hemma på besök och fick agera modell i snöstormen, tänkte jag skulle experimentera lite med min nya fina kamera, men det var bara att smälla av några kort och rusa in i värmen igen. Fy vilket väder vi har just nu!! Den lilla glimten av vår försvann lika fort som den kom!
Stickade med knit-pro rundsticka nr 8 och använde Pur-garnet från Schoppelwolle som jag köpte på Syfestivalen, ett melerat "filtat" ullgarn. Hade två härvor som trots samma färgnr och bad var olika, men jag försökte varva så gott det gick för att få någorlunda snygga randningar. Men på slutet blev jag så irriterad på de vita delarna som bara blev vitare och vitare och var väldigt fult ihopvävda med svarta delar så jag drog helt enkelt bort dem och filtade ihop garnet igen. Lite pyssligt men det gick bra och blev snyggare. Mönstret är eget påhitt och jag har stickat resårstickning med vridna räta maskor och ett avigt varv i början, slutet och mellan var 15:e varv.

Här syns kanske mönstret lite
Så här lång gjorde jag den, men den kunde varit aningens längre. Den känns lite lite tight när den viras två varv. Men värmer gör den, jag hoppas jag klarar att ha den så nära halsen, känner att det finns en liten tendens till "stick och kli" som jag är överkänslig mot. Dottern gillade den skarpt men tyckte också den var lite stickig.


Ikväll skall jag ge mej i kast med mina tå-upp-sockar som jag började på hos Madam Kruz i veckan. Dom har en liten kurs i att sticka tå-upp-sockar på magic loop. Att sticka med magic loop = två sockar samtidigt på rundsticka har jag gjort förut och är mitt favoritsätt att sticka på, för jag kommer inte överens med en massa strumpstickor. Men att sticka från tårna och upp har jag inte gjort förut. Det var lite knix innan man fick in tänket med uppläggningen men sen gick det som en dans. Nu har jag hemläxa att sticka fram till hälarna som är nästa "kursuppgift". Jag skall försöka få till ett inlägg med lite mer om kursen och den mysiga stämningen hos Madam Kruz.


Stickar i garnet Sterk från Du Store Alpacka, ett kanongarn att sticka sockar i, perfekt tjocklek, stickor nr 3,5. Rekommenderar det varmt!! Tänkte göra randiga sockar så jag får lite fler trådar att hålla reda på :-)

Tills nästa gång (när det nu blir...) Ha det gott!!!

10 kommentarer:

Gunilla sa...

Klart jag läser din blogg. Inget krav på att du ska skriva nåt varje dag. Inte alls nödvändigt att kommentera heller. Hoppas du ska orka med allt jobb och att axeln ska bli bra. Kragen såg mycket fin och användbar ut.
Kul att du ska lära dig tå-upp tekniken. Det har jag prövat på en gång. Verkar vara ett mycket bra sätt att sticka sockor på.

Smycka sa...

Säger som Gunilla,klart jag vill läsa din blogg! =o) Halstuben blev fin tycker jag. Men det är svår svårt att lägga upp rätt maskor på en gång. Krävs oftast en till för att få lagom storlek. *s* Sockarna har ett himla snyggt garn också. =o)

Fiff sa...

Fin! Ser gosigt ut!

Rosenvante sa...

Klart man läster. Det är väl mer viktigt att du tänker på dig själv nu och låter bli sådant som gör det värre.
Tuben blev jättesnygg, men så synd att den sticks.
Hoppas vädret lagt sig vid dig så du får en fin helg och kan komma ut o fota lite.

Blenda sa...

Hej hej, jag gillar den nya halskragen! Men jag håller med om det där med kli- och sticks! Jag gillar inte det, fast något jag tycker är ännu värre, är när det är typ mohairgarn, med långa fibrer som fastnar och i ögonen, munnen och överallt... :-)

Ha det gott!

/Blenda

Samtal från min trädgård sa...

Fin krage och roligt med kurs.

Maria i Falkenberg sa...

Kragen blev jättefin!

Sunna sa...

vilken underbar krage

Anelias hantverk sa...

Den kragen var ju helt underbar!
Ha det så bra!

teresa sa...

Kul med kurs hos de trevliga damerna Kruz.
Hoppas du blir bättre i din axel snart, sånt är motigt. Testa värme, det lindrar ofta, tycker jag.