söndag 2 januari 2011

Mina julprojekt!

Firade in det nya året sittandes i ett varmt bubbelbad med stjärnorna och fyrverkerierna ovanför! Goda vänner hade bjudit till fest med invigning av deras nya bubbelbad utomhus. Jättehäftig känsla att krypa ner i 37-gradigt vatten upp till hakan, mössan på, champagne-glaset i handen och vännerna runt omkring och skåla in det nya året och se på alla fyrverkerier som grannar runt omkring skjöt upp!! Det gör vi gärna om!

Nyårsdagen var härligt slapp. Spelade spel, tittade på tv och provvirkade dekorationer till mina virkade vantar. Underbart att utan minsta dåligt samvete bara vara hur slapp som helst. Man kommer verkligen ner i varv efter jul tycker jag. Det är som om alla måsten är som bortblåsta. Det är vila för hjärnan skulle jag vilja säga, att det inte hela tiden ploppar upp en massa saker som "måste" göras.

Idag åkte dottern hem till sin studentlägenhet igen, känns tomt, som om nu är julen slut.  Innan hon åkte kom jag äntligen ihåg att fota mina "julprojekt" med hennes hjälp. Så här kommer en rad bilder på senaste mössan och mina virkade vantar.




Virkade vantar i egen design. Garnet är dubbelt Primavera, merinoull o silkegarn från TeeTee och fanns i mitt lager, precis som det rödmelerade garnet från Colinette, ett litet provnystan som heter Prism som passade bra till några pigga ränder virkade med fasta "avigmaskor". Virknål nr 5. Åtgång 135g




Mössan är stickad i dubbelt garn även den. Ull o sojagarnet Bris från Gjestal som jag köpte för halva priset på Syfestivalen. Mönstret heter 60 Cables och finns på Ravelry. Jag har räknat om mönstret för att passa mitt garn och mitt huvud, och då blev det istället 40 Cables. Stickat med stickor nr 6 och det gick åt 125g garn.

Är jättenöjd med både vantarna och mössan. Båda är tjocka, varm och goa och det kan ju behövas en sån här vinter. Detta har varit mina julprojekt, klappar till mej själv. Några stickade julklappar till någon annan har jag inte gjort, jag vill inte ha den stressen. Däremot stickar jag nu på ett par sockar till maken som vill ha egna varma ullsockar, han är lite avis på mina och dotterns. Stickar i Regias 6-trådiga garn och magic loop.


Dags för jobb imorgon, men det känns helt ok. Tre dagar, sen är det ju ledighet igen. Och det är ju faktiskt lite jul kvar. Till Trettonhelgen åker vi till Småland för hälsa på bästa vännen med familj och fira lite jul till!

8 kommentarer:

Sunna sa...

vilka härliga bilder ni tagit och vantarna är grymma

Blenda sa...

Både mössan och vantarna är jättefina - jag får försöka göra något liknande som vantarna tror jag, har garn till flera stycken liggande (men väldigt lite tid till just vantmakeri nu tydligen... :-D)

Ert nyårsfirande låter härligt! Vi hade det gott också, men att ligga i en badtunna låter fantastiskt!

Ha det gott/Blenda

Anna sa...

hej jag hade lätt bytt mitt nyårsfirande mot ditt, ligga i en badtunna under stjärnorna låter jättehärligt.

håller med dig om att det är ett annat lugn efter jul!
må väl

Rosenvante sa...

Det där var en kul variant av nyårsfirande.
Men så snygga vantar o mössa du gjort och läckert fotat också.
Du, jag tycker det är skönt med kort vecka trots att jag vet att jag borde jobba, stressen tar vi nästa vecka eller hur?

Agata sa...

Det låter som ett perfekt nyårsfirande! Jag inser att vi måste skaffa oss vänner med badtunna. ;-) (Alternativt skaffa en egen tunna!)

Samtal från min trädgård sa...

Hoppas att ni kommer i väg till Småland trots snön, god fortsättning till dig och dina!

Torprosen sa...

Hej där, vilka underbara både vantar och mössa...hoppas ni har en fin helg i Småland...din fråga angående kamera och objektiv...har en Canon EOS 400D, ett 300mmTamron objektiv. Ett macro objektiv köpte jag först i våras.det är också ett Tamron, 90 mm 1:1. Är väldigt nöjd med båda...men utvecklingen går så snabbt så de är väl snart helt omoderna..Kram och ha det så gott önskar Torprosen

Fru P sa...

Hej! Dina vantar blev jättefräna. Du har en award hos mig, du behöver inte skicka den vidare om du inte känner för det. Men jag ville bara tala om att din blogg fortfarande är en av mina favoriter. Må gott och hoppas sifferpusslet vill lägga sig!