lördag 25 december 2010

En fantastisk jul blev det!


Mycket kan tyckas viktigt till jul, vi måste ha det och det och göra det och det…


Men i år har det mesta varit ganska oviktigt för mej, för högsta önskan har varit att få fira julen med hela min familj inkl pappa!

Det har nämligen varit jobbiga veckor innan jul. Jag har inte bloggat om det, har inte bloggat speciellt mycket överhuvudtaget på sistone. Tiden har mest gått åt till att åka mellan sjukhus och hälsa på pappa och att hjälpa mamma lite. Och däremellan har man försökt ”jula” det man hunnit och orkat.

Jag skrev ju ett inlägg om att pappa fick en hjärtinfarkt på 1:a advent. Allt gick tack vare snabba insatser bra och han fick komma hem igen med en by-pass operation planerad i januari. Men nu blev det inte så. På 3:e advent blev pappa sämre och fick åka in akut igen. Efter ett dygn på IVA, blev han flyttad till Sahlgrenska och på luciakvällen gjordes en akut by-pass operation. Det var såklart en orolig kväll. Runt midnatt ringde läkaren och berättade att operationen gått bra, men att han skulle hållas nersövd ett tag pga kraftiga blödningar. Det var en lättnad när han till slut var vaken igen och vi kunde prata med honom!! Sen dess har det varit lite komplikationer och det var in i det sista osäkert om han skulle få komma hem till jul. Så vi har haft olika planeringar för julen beroende på hur det skulle bli.

Men på julaftons förmiddag blev han utskriven och kunde komma hem. Vilken härlig känsla!! Jag är så tacksam för att allt gått bra och att vi fick en fantastiskt mysig och fin julafton tillsammans allihop. Och förhoppningsvis får vi flera fina jular tillsammans!

Och idag är det stora mysardagen. Vår tradition för juldagen är: att inte lämna huset, utom möjligen för en promenad, men när termometerna visar 12 minus och det blåser nordanvind lockar inga promenader. Det är kofta och raggsockar och massor med levande ljus som gäller. Vi äter rester och spelar spel (just nu är det Buzz på playstation som gäller), ser på tv och fikar och tittar igenom julklapparna vi fått. Här ser ni några av mina;


Hoppas ni hade en fin julafton!

God Fortsättning på Er allihop!

10 kommentarer:

Ankie sa...

Å, vilken månad du o din familj har haft.
Vad skönt att det slutade bra. Fortsätt mys med din familj o ha en fortsatt trevlig helg.

Fiff sa...

Vilken tur att det gick bra trots allt. Jag vet ju som sagt hur det känns. Min pappa fick en allergisk reaktion när han opererades, och hela han var jättesvullen, så när han hade vaknat kände vi knappt igen honom. Men det gick ner sen. Men så helt plötsligt, när han var nyopererad blev han jättesjuk, och då visade det sig att han hade fått rosfeber, värsta infektionen i sitt uppsnittade ben. Så han låg på infektiomskliniken mer än en vecka tror jag. Det var läskigt. Men som sagt, han mår verkligen super nu! Hoppas din pappa hämtar sig snabbt, för det gjorde verkligen min! Kramar till dig!

Garntrollet sa...

God fortsättning.

Vad skönt att det gick bra med pappan. Det är aldrig roligt att drabbas av allvarliga sjukdomar, speciellt inte över julen.

Hoppas att ni får det bra och en fin start på det nya året.

Marianne sa...

Vad skönt att det gick bra med din pappa och att ni fick en mysig jul. Vi har också haft en slappardag i dag det är så skönt att bara vara och inte ha några måsten.

Rosenvante sa...

Bästa julklappen du kunde få eller hur?
Kan bara ana hur skönt det måste vara och att all oro äntligen kan släppa. Skönt att allt gick bra och att ni fick en sådan fin jul tillsammans. En jul att minnas.
Njut nu sköna lediga dagar.

Blenda sa...

God jul, och vad skönt att höra att det blivit så bra med din pappa trots allt!

/Blenda

Anna sa...

hej och tack det samma låter som en härlig jul trots det jobbiga. kram

Mia stickar sa...

Så kul att din pappa fick komma hem och att ni fick en fin jul! God fortsättning!

Anelias hantverk sa...

Så bra att din pappa kom hem till jul. Det viktigaste till julen är ändå att få ha nära och kära hos sig.
Vackra hjärtljushållare!
God fortsättning!

Sunna sa...

Hoppas du får en bättre start på 2011 och allt ordnar upp sig till det bästa