torsdag 16 december 2010

Möss- och Garnlager-rapport

Jag försöker sticka av mitt garnlager. Känns den här meningen igen? Kan man inte läsa den både här och där och titt som tätt, på olika stickbloggar!

Hur går det sen, tar garnlagret slut någon gång? Det är nog lite si och så med det där...

Men nu var jag ju så ambitiös för ett tag sen, och skapade en liten garndatabas, för jag ville få lite ordning och reda och koll vad som skulle behållas och vad som skulle rensas bort. För jag började känna att mitt garnlager tyngde mej, och det skall det inte göra. Det skall inspirera!!

Och det funkade faktiskt bra! Meningen var ju inte att skriva in varje litet nystan, nya garnköp (är inte förbjudet) som skall vara till planerade stickningar skriver jag inte in.

Sen gjorde jag en sammanställning över alla garn jag märkt med "RENSAS BORT" - och nu har jag genom att ge bort och sälja minskat ner mitt garnlager med 2 kg! Och det känns så befriande. Än har jag inte saknat nått. Har bara tänkt en enda tanke typ; "-jag kan ta det där röda garnet, nej visst ja, det har jag ju inte kvar, ja ja. strunt samma!"

Och det känns som om jag blivit lite mer fokuserad i mitt stickande. Jag försöker verkligen tänka till när jag vill sticka något - vad har jag,? kan jag blanda med något annat? osv, och så kan jag ta en liten titt i min garndatabas och kanske bli lite hjälpt den vägen.


Garnlagrets lyx-favorit-hylla. Här rensas det inte!!
Vi får väl se hur länge detta kan hålla i sig ;-) Skulle garnlagret av någon konstig anledning plötsligt ha växt okontrollerat igen, så får jag väl göra en ny genomgång!

Nu stickar jag på mössa nr 2 i Bris-garn som kommer från mitt garnlager. Så snart har jag stickat upp några gram också. Kanske sisådär en 200-250 g ytterligare minskning i lagret!
Mönstret är ett Drops-mönster som jag räknat om så den inte blir fullt så pösig. Stickar med dubbelt garn på st nr 6. Den kommer att bli tjock, tät och varm förhoppningsvis!

Svårt att fota svart garn! I bakgrunden presenten till mej själv, som jag skrev om i förra inlägget.
Och annars njuter jag av att det är torsdagskväll, eftersom jag är ledig i morgon. Från köket luktar det ljuvligt och juligt. I ugnen står "Prästgårdens mjuka pepparkaka". Ett prisbelönt gammalt recept fr 1945 ur Sju sorters kakor, som jag brukar göra till jul om jag har tid och lust. Maken är på hemväg, så jag skall nog värma lite glögg nu, så kan vi hasa oss ner i soffan och slötitta lite på Robinson.

Önskar er en skön helg!!

6 kommentarer:

Mia stickar sa...

HAr också tänkt sticka ur mitt lager ett tag nu och minska ner men jag har nog inte lika stort lager....

Sunna sa...

vad duktig du är, det är inspirerande att höra din förklaring till din databas, kanske man skulle ge det en chans att minska lite på lagret

Rosenvante sa...

Tittade över mitt lager förra helgen, behöver nog ett lagerkonto jag också.
Men inte vill jag göra mig av med nått, bara ha lite mera koll.
Ha det mysigt idag på din lediga dag.

HandMade sa...

Jag känner igen det där med att försöka få slut på sitt lager. Jag försöker vika vantar för att bli av med snuttarna men jag kommer nog aldrig att komma ikapp :).

Kul att du vill vara med på min utlottning! Lycka till!

Myggan sa...

Vad skönt att det lättar lite. Själv hade jag sett det som en anledning att köpa nytt. =)
/Anna

Eva S sa...

Vill önska dig God jul och Gott nytt år.