fredag 12 november 2010

Lite mer ordning och reda

Det är lite glest mellan inläggen här på bloggen, men det är självvalt. Hur roligt det än är att glida runt i bloggvärlden, så tar det tid. Och just nu upptas min tid av annat. Men roligt "annat". Bl a har vår nya sängmöbel kommit, vilket resulterade i att vi tömde hela sovrummet på precis allt utom taklampan! Vi har ett såp-lutat trägolv där och kände att det var läge att "såpa" om nu när vi ändå skulle flytta ut sängen. Så ut med allt, vilket innefattade att tömma ett helt linneskåp/bänk, ett mindre skåp och två ganska så rymliga sängskåp! Ni kan ju tänka så mycket man kan få plats med där...!

En liten titt-in i sovrummet, det artar sig!
Så nu sitter jag här i den härliga röran och rensar ordentligt. Det mindre skåpet skall inte tillbaks in i sovrummet igen och de nya sängborden rymmer mindre än de gamla, så det är en hel del som måste hitta en ny plats alt. slängas. Men jag gillar sånt här, det ger en sån härlig energi att få rensa i röran! Och det är så roligt att få det nytt och fräscht i sovrummet. Skall ut och jaga nytt sängöverkast och en ny taklampa nu i helgen!

Och apropå rensa i röran, så skall jag tillägga lite om min "garn-databas" som jag skrev om i förra inlägget. Det var så roligt att läsa era kommentarer om den, en del tyckte jag var ambitiös, och det är jag säkert också, kanske t o m lite överambitiös ibland ;-)
Men min tanke med databasen är inte att lägga in varje nytt litet nystan jag köper. Det jag köper som är tänkt till ett särskilt projekt och som jag ganska snart börjar använda läggs inte in. Det jag kände var att jag behövde ha koll på vad som fanns i alla garngömmor, att få lite struktur på vad jag vill göra med det. Jag har alltså lagt med en kolumn där jag skriver in tanken med garnet. Och på vissa garner står det helt rått; RENSA BORT!

Idag lyckades jag få in en liten bildsnutt av mitt numera dokumenterade garnlager!
Så då kan jag rensa ut och ge bort, skänka till loppis eller sälja på Tradera kanske. Och förhoppningsvis återstår bara ett begränsat lager garner som jag verkligen tycker om och kommer att använda! Och skulle garnlagret växa utan kontroll efter ett tag, får jag göra ett nytt ryck. Japp, så var det med det!

Svårt att få rätt färg på bilder, knallcerise är vad den är!
Och som en liten paradox till det köpte jag en liten garnhärva i veckan, hmm... :-)
Kunde inte motstå mjukaste härvan Lucca Fino i knallig cerise, för 50 kr! Inte alls min färg, men jag vill sticka något i en knallig glad färg nu i den mörka årstiden. Förmodligen blir det en sjal till mamma som älskar cerise. Men garnet var egentligen ett "bihang", det verkliga köpet var en Knit-pro sticka nr 6 som jag skall sticka min nästa Shalom-liknande kofta i. Har beställt naturvitt Eco-Alpaca från Vikinggarn som jag tänkte testa att sticka i, och till det behövdes sticka nr 6, som jag faktiskt bara hade en enda av, och det i mitt Denise-set, men dessa plaststickor funkar inte alltid att sticka i , det beror lite på garnet. Jag har fått smak för att sticka med stora stickor, det går så fort och det gillar jag! Så nu unnade jag mej en liten lyx-sticka för det tyckte jag att jag var värd, bara för att... ingen särskild anledning alls. Vi skall ju hela tiden berömma oss själva enl Mia Törnblom!

Så säg till dej själv varje dag - Hurra, vad bra jag är!!!


Ha en underbar helg allihop!!

9 kommentarer:

Blenda sa...

God helg på dig med!

Sovrummet ser jättefint ut! Här håller vi på att fixa till hallen som vi vill ha den och vi börjar närma oss slutet (om än i väldigt långsamt tempo, men det är självvalt). Nästa helg får vi hjälp av svärfar att tapetsera i trapphuset, och denna helg ska vi kanske lägga in vårt nya rutiga golv! Ska bli så spännande att se om det blir som vi tänkt!
:-)

Jag är lite nyfiken på garnet, Lucca fino. Ska nog testa det snart...

Ha det gott, hälsar Blenda

Mia stickar sa...

Ja visst är du bra! Rensar i röran och gör fint! Och fint ser det ur i sovrummet!

Rosenvante sa...

Visst är det skönt när man fixar iordning. Man känner sig så nöjd med sig själv efter. Jag bor ju med en enveten samlare, hur jobbigt som helst, för det är hopplöst att få honom att rensa o kasta.
Hoppas du hittar lampor o överkast som passar, för det kan vara svårt ibland när man vet på ett cirkus vad man vill ha.
Klart du är värd nytt garn o sköna stickor efter detta, mys nu i det fina.

Sunna sa...

Hurra vad bra jag är och hurra vad duktig du är

Garntrollet sa...

Sovrummet ser väldigt mysigt ut.

Oh, vilket projekt att föra garnregister! Att skriva in allt man redan har. Men säkert väldigt prakiskt. Lucca Fino är ett underbart mjukt garn och vilken fin färg du har valt.

Ha en trevlig helg.

Eva S sa...

En sådan ordning på garnet skull nog vara bra att ha. Vet många gånger när jag tänkt att "visst hade jag ett nyst i den eller den färgen". Önskar dig en bra helg.

Anna sa...

ååh, knitpro stickor, helt klart de bästa stickorna!

Marianne sa...

Härligt med lite ordning. Jag är dålig på sånt, fastnar gärna här framför datorn med stickningen i stället....

Efwa i Provence sa...

Vilken superbra idé med "garndatabas". Jag snodde idén och tom. namnen på kolumnerna direkt. Nu ska bara allt matas in. =)
Jag lägger till en kolumn till också så att jag kan ha koll på om det finns i Provence eller Småland.