fredag 19 november 2010

Shalom på er!

Sådär ja, äntligen! Både stickning och bloggande blir lidande av att jag är i renoveringstagen just nu. Sovrummet är så gott som färdigt. Det är bara taklampa som fattas, har inte hittat någon som fallit mej (oss) i smaken ännu. Och när vi nu har ångan uppe, så ska vardagsrummet få sig en omgång också.
Ny soffa beställd idag! Kommer tyvärr inte förrän tidigast v 3. Så det blir till att fixa väggar, tak och lister och sen släpa in den gamla soffan igen - vi kan ju inte sitta på golvet under julen!

När det häromdagen låg ett stort garnpaket i brevlådan, kände jag att nu måste jag bara unna mej lite sticktid så Shalomkoftan blir färdig. Så igår kväll stickade jag i racerfart samtidigt som jag hade nya garnet i ögonvrån, som lockade och drog.

Så här blev den!

Jag får anlita en fotograf och försöka få till lite bättre bilder, ni får hålla tillgodo med detta så länge.
Koftan är stickad i Eskimo från Garnstudio, på Denise-stickor nr 8. Tjock och mysig, varm lär den också bli. Skönt med kort ärm, det gillar jag. Lyckades såklart sticka fel i början på oket, det blev lite för många maskor helt plötsligt. Slarvig mönsterläsning, typiskt mej! Jag hade redan (medvetet) gjort halsringningen lite vidare än i mönstret, så jag fick improvisera ihop nedre delen av oket och armhålen så att koftan inte skulle bli enorm. Men det gick bra, lite stor känns den, men den kommer absolut att användas. Jag stickade tills mina 600 gr var slut och det blev en bra längd. Gjorde fyra knapphål istället för bara ett som i mönstret.


Har inte sytt i knappar än, men har nästan bestämt att jag skall ha metallknapparna, knapp nr 2 uppifrån. Dom är mycket finare i verkligheten är på fotot. Det kan bli nr 3 också... Det var väldigt svårt att få bra bilder på koftan. Mörkt och ruffigt är det mest hela tiden. Och min kamera verkar ha svårt att fånga de bruna färgerna bra. Den översta knappen är inte alls så rödbrun som på fotot. Det var lättare att fånga nya garnet på bild!


Vill nu genast sätta igång med en ny kofta. Skall bli kul att testa detta garnet, Eco-Alpaca från Viking, och sticka med Knit pro-sticka nr 6! Eskimå och stickor nr 8 var nästan i tjockaste laget. Garnet är helt fantastiskt mjukt och skönt, så jag hoppas det är lika mysigt att sticka med. Garnet är köpt hos Inas Garn, en ny bekantskap för mej. Mycket bra pris på detta garn och leveransen var snabb. Jag skall experimentera lite med Shalom-mönstret, få se hur det kan sluta!

Hoppas ni haft en bra vecka, och får en mysig helg!!

9 kommentarer:

Margita sa...

Tack för tipset på Ines garn jag har länge sökt någon som har bra sortering på Vikinggarn och dessutom bra priser.

Rosenvante sa...

Så mysig den ser ut. Fint med oket och just att det är kort ärm. Ser man mellan korten ser man färgskillnaden på knapparna, på den översta bilden skulle jag valt knapp nr 3 och den undre knapp nr 4, så visst är det svårt med att återge färgerna på kort så här års.
Det nya garnet ser helt underbart ut. Undrar om det är nått liknande jag stickade en kofta till Charlie i våras med. (inte samma det vet jag)
Lycka till med renoveringen, trist att ni inte kan få hem soffan till jul, men ni får sparka in året med nytt i stället och det är kanske inte helt fel det heller. :)

Cecilia sa...

Shalom-koftan står på min mentala lista...lite högre upp nu när jag sett din! Den är verkligen jättefin och tabbar man sig lite är det ju då man får chans att visa att man är en mästare genom att reda ut situationen!
Det där viking-garnet är så mjukt så det är inte sant! Mmmm.

Mia stickar sa...

HAr börjat på shalom-västen men var inte nöjd med garnet men din blev jättefin! Det där Eco-alpacan undrar jag om ajg inte klämt på på en garnaffär och haft i bakhuvudet skulle vilja ha ett koftmönster som passar!

Blenda sa...

Shalom!
Koftan blev jättefin, och jag tyckte alla knapparna var snygga till!

Jag jobbade övertid idag, och när jag kom hem hade jag fått det nytapetserat i hallen! Tapeterna har legat i en låda i 2-3 månader, känns det som i alla fall, och jag var lite orolig när jag gick hem att det inte skulle bli så bra som jag tänkt mig. Eller att jag inte skulle gilla tapeten längre (fast jag gillade den imorse innan jag gick... :-D) Och det var så fint, och jag är så glad! Det är roligt att få det fint!

Ha en fortsatt bra helg!
/Blenda

Marie sa...

Å så fin kofta, jag vill också ha! Men jag tänkar bara långärmat när jag tänker kofta, måste lära mig tänka om. Ku

Myggan sa...

Den blev jättefin! Står också på min önskelista. Jag håller på metallknapparna.
/Anna

Anelias hantverk sa...

Så mycket du hinner sticka och så jättefin denna blev! Fina garner du har!
Det finns en sak till dig på min blogg!
Ha en bra dag!

doktoranden sa...

Jättefin kofta! Jag tycker att det blev bättre med fler knappar. Kanske skulle man ge sig på att sticka en till sig själv...