lördag 27 november 2010

Adventsskymning

(Varning; bara korninga skymningsbilder i detta inlägg :-)

Julstämning har jag väntat på länge nu. Inte har det hjälpt att det varit kallt och snö hela november och att jag tillbringade en hel helg i Göteborg med all julskyltning.

Och så kom adventshelgen, och då skall ju fönster putsas och adventsstakar och stjärnor upp. Men när man tömt hela vardagsrummet och slipdammet ligger tjockt, är det knappast någon idé att putsa fönster. Så min nyinköpta fina adventsstjärna åkte faktiskt upp, i oputsat fönster i ett tomt vardagsrum. Kändes inte riktigt bra men resten av adventssakerna åkte också upp. Skit i adventstädningen!


Och faktiskt så infann sig lite julstämning! Skymningen sänkte sig och stjärnor och stakar lyser så fint. TV:n är urkopplad och i vårt matsalsrum lever vi compact living och har det riktigt mysigt. Maken tar en tupplur i soffan inklämd mellan vitrinskåp och tv-bänk. Jag sitter uppkrupen i min favoritfotöljen, halvt gömd bakom matsalsmöbel och stora krukväxter.


Jag stickar på min nya Shalom i underbart mjuka Eco-Alpaca från Viking. Det luddar en hel del, men det kan jag stå ut med för stickningen är ljuvlig, både garn, sticka och mönster som nu får en touch av lite egen design! Fort går det inte, mesta tiden tillbringar jag i jobbarkläderna. Men det är skönt och avkopplande att belöna sig med en stickstund efter att ha tvättat av sig slipdamm och målarfärg! Och om en vecka eller två är allt fint och fräscht runt mej igen!


Ha en skön 1:a advent!

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

:)
Jag kan riktigt se er framför mig efter din fina beskrivning. Lite mysigt trots allt att ha det så där.
Stickningen ser helt underbar ut och jag kan förstå att den är ljuvlig att sätta i händerna.
Ha en skön första advent du också.

Gunilla sa...

Detsamma till dig! Vilken härlig stickning du håller på med. Den ser hur skön och vacker ut som helst! Lycka till med renoveringen.

Eva S sa...

Önskar dig också en skön advent. Städat eller inte bara man mår bra.