lördag 24 juli 2010

Guldklimpar o skogsbär men knappt en maska...

Vi har njutit härliga dagar på böljan den blå. Det är total avkoppling för oss, att ligga förtöjda i någon lugn vik (förhoppningsvis ensamma) och bara vara.

Sola, bli lite varm - ta ett dopp, ta en fika, halvslumra lite i båten, lösa lite korsord tillsammans, fixa lite lunch, fika igen, gå en promenad och utforska stället man är på, sitta högt uppe på en klippa och njuta av utsikten och havet runt omkring!
Fram på kvällskvisten får humöret avgöra om man tar upp lilla grillen eller kanske vill man se lite människor och åker in till närmsta hamn och äter gott och flanerar på någon brygga. Kameran var inte med, men ni har väl sett så många bilder på hav, kobbar och skär så ni vet vad jag pratar om! :-)


Men igår blåste nordanvinden kallt och termometern visade bara 17 gr, så då "gick vi iland" och bytte havet mot skogen!
Packade in lite nödvändigheter i bilen och begav oss iväg upp genom norra Bohuslän. På små slingrande vägar som till slut bara var kostigar nådde vi till slut målet. På randen till Kynnefjäll finns en gård där makens släkt härstammar från. Huset är nu åter i släktens ägo och det var jättekul att få komma dit och se och höra all historia om huset och trakterna runt omkring.

(En liten husbild fast på fel hus, känner jag släkten så vill dom inte ha bilder på gården "liggandes ute på nätet", så ni får föreställa er ett gammalt rött hus i ett skogsbryn i slutet på stigen, lååångt från civilisationen)

Även här var det total avkoppling, istället för vågornas brus hördes bara vindens sus i grantopparna. Vi gick en skogspromenad som snabbt resulterade i en hög av skogens små guldklimpar-kantareller, blåbär och underbart goda smultron.


Fyra vuxna upptäckte plötsligt att dom stod mitt i ett stort smultronställe med de godaste smultron vi ätit på länge! Som barn kröp vi exalterade runt och smaskade massor med smultron, det var inte många som kom med hem - dom hamnade i magen direkt! Kvällsmaten blev såklart rostat bröd med smörtekta kantareller på, och till efterrätt glass med blåbär o smultron, mums!!


Nu skall vi grilla lite, ikväll blir det krabbkalas! Jag hinner nog sticka några maskor i solen också! Men hjälp så trögt det går med stickning och virkning. Det var länge sen det fanns ett inlägg om något färdigt projekt här på bloggen...

Men jag fortsätter njuta av sommaren,
det hoppas jag ni gör också, ha det gôtt allihop!

4 kommentarer:

Tina sa...

Att njuta på böljan blå, det är semester det!! Vilka skatter du hittat, kantareller och blåbär mums.

Marianne sa...

Vad härligt det låter, det är verkligen skönt och avslappnande på sjön.

Myggan sa...

Vilken skön semester du tycks ha, både hav och skog. Kan det bli bättre?
Sticket kan man spara till hösten.
/Anna

Garntrollet sa...

Vad det låter trevligt och härliga bilder! Vi hittade en gammal hallonbuske i skogen, som stod orörd fylld av mogna hallon. Inte dumt :-)

Vad fina kantareller. Själv vågar jag inte plocka svamp, har inte en susning om vilka som är giftiga.