måndag 22 februari 2010

Mer snö och fler medaljer!

Snö, snö, snö… bländande vit och vacker, men tar den inte slut snart…


Jag hoppas verkligen att snön är borta när vi kommer hem från semestern!! Och jag hoppas ännu mer att vi inte blir hindrade att komma iväg pga snökaos!! Men vi ska ju inte åka riktigt än, så det lugnar förhoppningsvis ner sig på snöfronten. För nu får det inte plats mer snö hos oss!
Trottoarerna är borta, man går till jobbet mitt i vägen. Brevlådan har snart försvunnit, och i morse hade det yrt in så mycket snö som bildat is runt dörrkarm och lås så  vi kom inte ut! Jo, så småningom…
En eloge dock till tidningsbudet som lyckats ge oss tidningen varje morgon, om än lite senare i söndags.


Och nu räcker det inte att skotta infarter och gångar i trädgården, nu får man skotta taken också!

Men jag vill inte låta som en klagomur, det är nog mest att man inte är van vid så mycket snö härute på Västkusten. Det är egentligen ganska fascinerande, och självklart vackert med all snö!

Men stackars maken har lyckats skotta sig till ett ryggskott. Kanske hjälpte jag till genom att be honom flytta ett piano också…

Har snart inrett klart det ”randiga rummet”. Där bor numera mitt piano och ”stordatorn” samt snart även min symaskin.
Och det bästa av allt;
allt som har med datorn att göra, hårddiskar, skrivare, modem, router mm samt alla miljoner sladdar bor i en egen liten skrubb under trappan. Ut genom ett hål i väggen skall bara sladden till skärmen och ett par högtalare komma, yippee! Jag är allergisk mot ”ormbo” med sladdar, så nu skall det bli ordning och reda!


Det har inte blivit så mycket OS-tittande i helgen och därmed inte så mycket stickning heller. Tog igen lite igår kväll, nya medaljer hade vi ju fått fick jag se, heja oss!! Och jag närmar mig nu slutet på vante nr 2, den blir kanske färdig ikväll. Tummarna skall till sen skall jag snabbt skicka vantarna med posten till dottern, snön lär väl vara kvar ett tag till så hon hinner nog använda dem. Ska försöka komma ihåg att ta ett bra kort ute i snön med dem.Tänker inte påbörja någon ny OS-stickning. Har visserligen lite idéer i huvudet, men det tar bort nöjet lite att sticka under tidspress. Men för att få vantarna klara var det en bra piska! I brevlådan låg idag 3 st Susanne´s rundstickor i bambu som jag köpte på rea hos Stäkets hantverk. Passar bra som "flygstickor", för nu måste jag ju snart fundera ut om och i så fall vad jag skall ta med som flygstickning på resan :-)

5 kommentarer:

Margita sa...

Konstig vinter jag bor i Norra Hälsingland och vi har inte lika mycket snö som i södra Sverige men kallt har vi 25 gr idag.

Rosenvante sa...

Lät oroande att ni inte ens kom ut idag. Är det det vädret vi ska få under natten det??? Kanske man skulle ta sovmorgon i morgon och säga att man är mer insnöad än vanligt. :D
Vilket härligt bekymmer du har, vilken flygstickning du ska ta med,ja, jag är avis.

Tina sa...

Vad härligt med semester, komma i väg från all vinter med snö och kyla.... Vantarna ser ut att bli fina. Ha en underbar resa till Thailand!!

Anna sa...

hej visst är det något speciellt med all snö, vi skottade vår infart till vårt nya hus i söndags, det tog ca 8tim o va snö upp till midjan. må gott.

The Willow Fairy sa...

Men inte kan det väl vara pianots fel - tror jag inte på ;-) Men snön verkar var på bortgång nu i vart fall.

Skönt att bli av med alla sladdar. Jag är också allerkisk mot ormbon jag får fnatt och spader ibland och då vet man aldrig vad som händer - en gång rev jag i städilska ner routern - vi fick köpa en ny...