söndag 28 februari 2010

OS-vantar, abstinens, hysteri och ljuvliga böcker!

I fredags blev mina OS-vantar klara! Arbetsnamnet har varit kattvantarna men nu har jag döpt dem till tassvantar. Mjuka och gosiga och fullt godkända med tanke på att jag improviserat allt eftersom jag stickat. Modellen blev bra, och det viktigaste; dottern blev helnöjd och de passade. Hon har varit hemma en sväng i helgen så jag behövde inte posta dem till henne. 


Inspirationen till mönstren har jag tagit från Jorids Cat mittens. På insidan tummarna gjorde jag också ett litet "tassavtryck" i form av ett hjärta. Syns kanske inte så bra men dom är ju gjorda till "mitt hjärta"!!

Att OS-sticka var en bra piska för att få dem färdiga, men annars gillar jag inte riktigt det här med att sticka under tidspress, det tar bort lite av det roliga. Man kan ju inte plötsligt sväva iväg och börja på nått annat om man får en idé eller tappar inspirationen lite, det är bara att traggla på.

Och tyvärr "tragglade" jag på utan att tänka, tittade nog för mycket på den spännande skidstafetten. När jag maskade av första tummen stämde inte maskantalet, fick då se att jag tappat en maska nästan längst ner!! När tummen sen var omstickad och klar bad jag dottern att prova, och då inser vi att jag stickat två vänstervantar!!!! Trodde jag skulle få spatt!!

Jag bara vägrade löpa upp halva vanten igen! Jag tog ett djupt andetag, tittade, klurade och tog sen fram saxen! Trädde in stickor i maskor där tummen borde vara, klippte och löpte upp för nytt hål. Löpte också försiktigt upp markeringstråden för det felaktiga tumhålet och plockade upp maskorna och tråcklade sen ihop dem med vad jag tror är "kitchener stitch". Och det lyckades!! Wow så duktigt jag kände mig, nu vet jag det; tumme på "fel sida" går att fixa utan att behöva löpa upp!!


När så vantarna äntligen var klara infann sig värsta abstinensen. Inget att sticka på men alldeles för trött för att orka börja på något nytt. Sitta en hel fredagskväll i tv-soffan utan att sticka, det var riktigt påfrestande! Så blev det också som jag befarat, att titta på en film utan något i händerna på en fredagkväll kan bara sluta på ett sätt... japp när det var en kvart kvar på filmen sov jag gott i soffhörnet!


Har fortfarande inte börjat på någon ny stickning. Istället har jag sytt draperi till dotterns lägenhet. Hon har en väldigt lyhörd ytterdörr som vi förhoppningsvis skall tysta lite med hjälp av Ikeas mest hysteriska tyg, förstärkt med orange foder. Av tyget som blev över blev det en avlång kudde. Med ena sidan full av färgglad hysteri, och den andra lite lugnare.För att lugna abstinensbesvären har jag också suttit och bläddrat i min nya ljuvliga böcker. Gjorde en förhandsbeställning på bokrean som jag hämtade igår och betalade med ett presentkort jag fick i födelsdagspresent. Att betala 47 kr och bära hem Mannerströms Skaldjur, Solveig Hisdals Dikt i maskor och 100 pelargoner, kan det bättre bli!!


Ha en fortsatt skön söndag!

10 kommentarer:

Gunilla sa...

Jättefina vantar! Och vilket häftigt tyg. Slutligen Grattis till dina fina bokfynd! Ha en härlig söndag!

Tina sa...

Så söta vantar !! Klurigt tänkt att få ihop tummen på det sättet:-)
Bra att veta när jag gör samma misstag...

Mia stickar sa...

Så jättefina de blev och jag skulle inte ha klarat att flytta tummen!

Rosenvante sa...

Det var vågat att sätta i saxen, skönt att det gick bra och blev bra.
Gillade det hysterisak tyget, kul när det bryter av ordentligt och så snyggt det blev på kudden.
Grattis till bokfynden.

Marianne sa...

Vantarna blev jättefina.

Sunna sa...

Så underbara vantar och precis lagom mönster

Samtal från min trädgård sa...

Härliga saker du har gjort till "hjärtat", och att få böcker så billigt ;-) är också härligt.

Marie sa...

Underbara vantar. Jag är imponerad över hur du löste "tumproblemet". Nu ska jag bara komma ihåg det också.

Mina dagar sa...

Imponerande att du fixade till det med vantarna!!!
Jag skulle ha slängt dom!
Och börjat om!!

Dom blev såååå fina!!!

Vilket kap du gjorde med böckerna!!

Trevlig helg!
/Eva

Anonym sa...

Vilka härliga vantar!
Ha det bra!
//Bri