fredag 8 januari 2010

En skattkista!

Trots återkommande sortering och rensning och viss organisation har mina garner en tendens att ständigt sprida ut sig till olika platser i hemmet. Nu var det dags att försöka samla ihop alla rymlingar igen!

I höstas fick jag en kista av mamma, som hon en gång i tiden haft till sina tyger, broderier och restgarner. Jag minns hur roligt det var att få leta bland restgarnerna efter fina garnstumpar till min lilla dockväv! Tanken var att jag skulle ha den som ett litet soffbord i gästrummet och samtidigt kunna ha lite extra kuddar o sängkläder i kistan. Men av någon underlig anledning bestämde sig mina garner för att lägga beslag på den och raskt hade ett gäng garnpåsar hoppat ner i kistan och plötsligt var den full utan att jag riktigt visste vad som fanns i alla påsar!På trettondagen medan maken slipade golv satte jag igång att tömma kistan igen och samla ihop alla garner som var utspridda i huset. Började sortera och paketera och elakt rensa bort fula garner som jag insett att jag inte kommer att använda. En 3 kgs bananlåda full med fulgarner åkte bryskt in i klädkammarn, där får den stå tills jag bestämt vad jag skall göra med det. Kanske kan småbarnen i släkten få lite att leka med.

Det är otroligt vad lite ordentlig packning kan göra så allt får plats. När jag var klar hade innehållet i en byrålåda och alla kassar i huset fått plats i kistan, plus garnvindan! Och i lådan till kistan fick alla jumperstickor en plats, och annat smått och gott. Tror mina knappar skall få bo där också. En riktig skattkista blev det! Nu är allt samlat i samma rum igen, i kistan plus två korglådor där riktigt fina garnnystan bor. En miniskattkista har jag fortfarande brevid soffan i vardagsrummet, där pågående projekt samt mönsterpärmen får husera.
Och kolla vad jag hittade i en av alla påsar;


- en färdig liten barnkofta med luva, bara knapparna fattas. Stickade den för flera års sen till en av småttingarna i släkten, men lilltjejen växte för fort, eller var det så att jag stickade för långsamt... garnsort minns jag inte, men det är supermjukt och glansigt, säkert en stor del acryl i skulle jag tro.
Insåg när den var klar att den var för liten, nästa bebis som anlände i släkten var en liten kille och koftan var lite för tjejig för honom tyckte jag, så här ligger den. Kan ju hoppas att det kommer någon mer liten tjej i släkten, man vet aldrig!
Garnrensning gjorde i allafall susen för inspirationen. Nu har jag kolla på alla mina garner igen och flera tänkbara objekt har ställt sig på kö i min hjärna.

Måste visa lite av min randiga vägg också, den blev klar på trettondagsaftonen. Jag är helnöjd. Den blev precis så random randig som jag tänkt mej, (random=dotterns uttryck=slumpmässig)!! Det krävdes en hel del tänk och kladd plus en hel rulle maskeringstejp på väggen innan jag var klar. Maken tyckte också det blev helfräckt. Han kan vara lite skeptiskt till frugans knasiga idéer ibland, han är nog lite mer konservativ än vad jag är...Men nu kunde vi inte låta bli att gå förbi väggen hela kvällen och uttrycka vår beundran för ränderna;  -"wow så bra det blev"!!
Möjligen tröttnar jag på ränderna efter ett tag, men då är det ju bara att måla över igen! Idag skall jag måla elementet, inte lika roligt som att måla ränder...

Ha en skön helg!

14 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Så fin väggen är
Bra jobbat =)
Element är nått av de tråkigaste som finns att måla.
Ha de gott och må väl
Eva

Elisabeth sa...

Det var verkligen en skattkiste! Mycket vacker var den. Hoppas nu inte garnene hoppar ut igen och blir liggandes runt om - det har mina en tendens att göra...

Marie sa...

Vilken skattkista! Min börjar bli överfull, får nog göra som du och städa. Väggen blev ursnygg, känns så rogivande. Trevlig helg!

Blenda sa...

Vad fin den randiga väggen är, förstår att ni är nöjda!

Jag har också en "skattkista", men där gömmer jag mina blockningsunderlägg som är ganska skrymmande, och viktigast av allt, där gömmer jag även choklad för resten av familjen! Eller gömmer och gömmer, de vet att det finns där, men kistan är låst och jag har nyckeln. :-) Detta efter ett otal utbrott från min sida när jag tex planerat att baka, och hela huset är tomt på choklad, trots att jag vet att jag köpt... De är helt galna i choklad hos mig, och kan baske mig lukta sig till om det finns öppnad choklad hemma!

God helg du med!
Hälsar Blenda

Tina sa...

Väggen blev ur snygg!!
Så läckra färger ihop.
Mmm, vilken härlig skattkista...

teresa sa...

Väggen med fin!
Skrattde lite åt koftan du hittade - tänk att man "glömmer bort" en nästan klar kofta!
Tack för rar kommentar på min blogg. Vintern är SÅ vacker. Var i Skärhamn o vandrade förra helgen o hade det gått att få det att funka med barn o jobb så hade jag flyttat dit nu! Sköt om dig o ta det lugnt i stressiga bokslutstider.

teresa sa...

ps. Förlåt att jag stavade en del fel i förra inlägget. ds.

Boel sa...

Härligt! Jag brukar tycka att det känns så skönt när jag städat bland mina garner gissar att det känns så för dig med. Väggen blev ursnygg, inte ledsnar man väl på den.

Trevlig helg!
Boel

Rosenvante sa...

Vilken häftig idé och hur snyggt blev det inte. Kan du komma över och göra så vid mig också? För så skulle jag också vilja ha det i mitt lilla rum. Att man aldrig kan komma på sådant när man ska göra om. JÄTTELYCKAT och jättesnyggt.

Rosenvante sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mia stickar sa...

Så läcker väg! Och samma garner verkar vi ha, såna där smitargarner! Kanske skulle skaffa en kista med riktigt tugnt lock som garnerna inte får upp!

Call design sa...

Tycker att väggen var en underbar idé som blev så snyggt och fräscht!

Och vilken härlig gåva av din mamma, en kista. Alltid önskat mig en sådan. En skattkista, med garner. kan det bli så mycket bättre!!!!!????

Sunna sa...

vilken underbar kista, ska nog rensa lite i lådorna hemma också tror jag

Marianne sa...

Vad härligt att få ordning på garnerna. Jag skulle också behöva en skattkista eller nåt till mina garner, just nu ligger dom överallt i alla möjliga skåp. Väggen blev jättefin.