söndag 3 januari 2010

Kung Bore och den grå västen

Så var det januari 2010. Men för mej som jobbar med ekonomi kommer år 2009 att leva kvar minst två månader till. Och imorgon är det dags att jobba igen. Känns helt ok. Det blir ju lite mjukstart med en helgdag mitt i veckan.

Nyårsafton blev en mycket lyckad kväll! Årets dukning gick i silver, och 3-rättersmiddagen blev en angenäm överraskning för alla då ingen visste hela menyn, hade ju delegerat ut förrätten och efterrätten!

Och kung Bore verkar ha kommit för att stanna?! Kallt, kallt och massor med snö. I morse visade termometern på -22 brrr... maken bad mej kolla också, så han inte hade sett fel! Tre timmar senare var temperaturen uppe i -3 grader, snacka om temperaturväxlingar! Dock har vi nog lite snö jämfört med bara några mil inåt landet. Igår skjutsade vi hem dottern med julklappar och pick och pack. Och hos henne var det otroligt mycket mer snö än hos oss. Stannade på vägen dit och fotade lite. Solen sken på snötyngda granar och vita träd, så vackert att man nästan tappar andan!Sen höll vi nästan på att inte komma hem igen, det började vrålsnöa! Hur kan det komma så mycket snö på så kort tid!?! Dottern ville knappast ha mor och far kvartandes i hennes 20kvm-lya, så vi fick påbörja en spännade hemresa. Extra "spännande" blev det när handbromsen hade frusit fast och ABS-bromsarna inte funkade!! Men efter mycket sladdande och bromsande "släppte" handbromsen och ABS:en funkade igen, puh! Roade mej med att försöka fota lite snöstorm i farten medan stackars maken hade fullt sjå med att hålla bilen på vägen!

Nu skall jag äntligen visa lite stickat också! Skall strax maska av på den grå västen, och sen skall jag ta upp maskor för att sticka ärmkanter samt hals- och framkant. Skall bli kul att få den färdig och att få börja på något nytt projekt.
För nu känner jag att lusten finns till att börja på nya saker, det har varit lite si och så med det ett tag.
Stackars dottern har ju fortfarande inte fått några vantar som hon beställt. När hon var hemma nu i jul fick hon syn på catmittens på nätet och bestämde att hon ville ha ett par släta vantar med bara tassavtrycket på insidan, nu är frågan om jag skall köpa mönstret eller om jag på egen hand skall försöka rita ett tassavtryck. Eller vet någon om mönstret eller något liknande mönster finns gratis på nätet kanske?

11 kommentarer:

Call design sa...

Tack och lov att ni kom hem ändå!

Och västen är ju så fin, vantarna är ett perfekt val!
Många goa hälsningar

Gunilla sa...

Härliga vinterbilder! Jättesnygg väst och vantmönstret var också trevligt.

Jag tycker också det ska bli trevligt att gå tillbaka till jobbet efter en så lång och skön ledighet.

Ha det bra!

Fru P sa...

Hej Sussilull! Så vackra vinterbilder tycker jag som älskar då det är snö och kallt (när det nu ändå är vinter...).Hoppas det får vara så ett tag!

Myggan sa...

Visst är han spännande den där Bore.
Västen ser jätteskön ut. Får nog skriva upp en sådan på min att-göra-lista. Vantarna är helhäftiga, vet tyvärr inte om de finns i gratisversion.
/Anna

Mia stickar sa...

Köra i snöyra är ingen höjdare! Tur ni kom välbehållna hem! Västen ser väldigt fin ut!

Marianne sa...

Inte kul att behöva köra i sånt väder. Vantarna är kul att sticka jag är inne på mitt tredje par. Lycka till med dom.

The Willow Fairy sa...

Oj, snö år vackert men farligt. Skönt att ni kom hem till slut.

Sådana vantar skulle jag kunna tänka mg om jag skulle orka ge mig i kast med tvåfärgat igen så småningom.

Linda sa...

Vilka fantastiska vinterbilder. Det känns som att vi kommer att minnas den här vintern med all snö och kyla. Härligt tycker jag. Västen ser ut att bli väldigt fin!

Blenda sa...

Vilka härliga bilder du tagit! Jag håller med, det är fantastiskt med vinter och snö, och särskilt lätt att föredra det har jag när jag är ledig... :-) Blir väl kanske något mindre lustigt när jag ska promenera iväg till jobbet på torsdag morgon och de har varnat för mer snö och dessutom nordostliga vindar... Hm. Men nu är det underbart i alla fall!

Själv håller jag på att ladda för att försöka mig på ett par tvåfärgade vantar, har inte testat det tidigare. Men snart så. :-)

Marianne sa...

Skickade ett mail till dig på adressen i din profil, vet inte om du sett det.

skapa och inreda sa...

Jättefina vantar!
Skulle vara något för mig som älskar katter:)
Annika