lördag 27 september 2014

Syfestival och armstickad halskrage modell Big


Sommaren har varit lång och underbar och hösten började med en intensiv rivstart!
Det var kanske inte meningen att bloggpausen skulle bli såå långvarig, men så är det ibland!

Igår var jag på Syfestivalen i Borås, och jag är så glad att jag kom iväg. Hade först nästan skippat det hela pga allt för mycket olika saker på schemat, men så för en vecka sen tänkte jag till lite och bestämde mig för att ändå åka, på fredag fm skulle jag hinna och det är ju en sak som bara ger en massa energi! Sammanstrålade med några fd kollegor som var kul att träffa igen och att träffa andra likasinnade, bekanta och "blogg-bekanta" är nästan halva nöjet! Till på köpet blev det en kick där bak till att blogga lite igen!!

Igår em när jag hade en liten stund till att ladda om inför trevligheter på kvällen, lade jag mig i sängen med plattan och tittade på klippet när Visalisa "armstickade" i Nyhetsmorgon, lade upp några maskor på armen och provade lite - kul!

Snacka om snabbprojekt!! Idag har jag varit ute i höststormen och promenerat med mina nya gosiga halskrage modell stor! Armstickad med vridna maskor av två härvor Fame trends Finger som jag köpte för 25 spänn/st på festivalen igår.Satte mig i favvofotöljen med favvokaffemuggen i morse efter frukost och körde igång med stickprojektet. 15 maskor lade jag upp på armen och ca en timme senare var kragen klar! Sånt gillar jag!!


Utöver Fame trend-garnet köpte jag två härvor ekologiskt bambugarn (inte från den bambu som jättepandorna äter) som jag också tänkte göra en sjal eller halskrage av. Fanns tyvärr bara i två färgställningar och detta är egentligen lite för mycket rosa för min smak, men men...


Sen blev det också två nystan Soft Alpakka i en helt underbar färg, jag älskar denna knalliga tomat-röd-oranga färgen! Har två stora härvor ullgarn i härligt rött från Tant Kofta, som jag kanske låter beblanda sig med detta och utvecklar till en stor värmande vintersjal!


Och kors i taket, jag har också stickat färdigt en ok-tröja som jag knåpat på hela sommaren, ni som följer mig på Instagram har sett den där då och då. På självaste höstdagsjämningen tror jag den blev klar, (det var ju passande för en sommartröja) och idag fäste jag de sista trådarna, så nu skall den få bada och hamna lite på sträckbänken. Återkommer med den i ett annat blogginlägg, som förhoppningsvis inte skall dröja i ytterligare 4 månader, ha ha!

Färgkraft färgsprakande garnhyllor på Syfestivalen!

Ha en go mysig helg i höstrusket allihop!

4 kommentarer:

Christel Wijk sa...

Halskragen var ju bara för häftig. Så mycket fint garn du köpt.

Eva S sa...

Verkar vara "fullsmäckat" med garn där! Har planer på att ta mig till Älvsjö och syfestivalen där i slutet på oktober.

Pysselfarmor sa...

Oj armstickad!! Den är läcker!

Radka sa...

Wow, what a beautiful collar! :-)
xx