måndag 21 april 2014

Härlig Påsk!!

Vilken härlig påskhelg det varit!! Och än är det lite kvar av den!
I år var målsättningen med helgen bara att må bra, och det har jag verkligen gjort!
Det är väldigt lätt att tro att man skall hinna göra en himla massa saker på en långhelg, men av erfarenhet har jag lärt mig att påsken innebär middagar och träff med familjer och helgen går jättefort, och då blir jag bara irriterad och stressad över att jag inte hann någonting.

Så i helgen har vi har njutit av påsklunch med min familj och påskmiddag med makens. Tidiga morgonpromenader och härliga långfrukostar! En spontanpromenad som blev till konstvandring som blev till krogrunda och som slutade med påsklamm hos goa vänner! Nyskurad altan och nyklippt gräsmatta! "Avtäckt" och nytvättad båt och härliga fikastunder i solen. Myskvällar med familjen och ett nystartat virk- och stickprojekt - en kofta a´la Astrid Knitting!


Ett litet collage med glimtar från påskhelgen.
Grannen har påskpyntat fönstret i A:s trappuppgång. Gästhamnen hade en hel del båtar i helgen-det är sommarkänsla! 
Virkat mormorsrutor i solen - till en kofta. Fick en gyllene äggkartong med olika ägg från min svågers egna höns. 
Fika på soldäck med nygräddade croissanter. Och härligt blommande påskliljor!

Och så har jag ägnat mig åt att försöka förstå mig på Instagram! Har skapat profil (sus_i_lull) och hittade några av er bloggvänner! Leta gärna upp mig om ni finns där. Skall försöka mig på att göra ett litet inlägg också! Och hoppas jag har rätt inställningar, men det verkar inte finns så mycket att "skruva på" som på FB.
Vet inte om detta är något jag kommer att fastna för men jag skall ge det ett försök. Jag är lite trögstartad :-)

Facebook var jag motståndare till jättelänge och skrev t o m ett "anti-inlägg" här på bloggen. Men till slut gav jag vika för påtryckningar från vännerna. Men jag ägnade nog första halvåret bara till att lära mig alla inställningar och förstå hur det hänger ihop. Jag är fortfarande lite anti, men visst har det sina fördelar också!

Det bästa är nog enkelheten att hålla kontakten med de vänner som bor långt borta. Baksidan är all reklam och dom som delar allting stup i kvarten, och jag tycker det är svårt när "vänner" som jag egentligen inte vill ha som vänner skickar förfrågningar, och jag misstänker att det bara är av ren nyfikenhet. Men då hamnar dom i min "begränsade lista" :-) Men men.. det finns som sagt för- och nackdelar med allt. Och det är väl tur att man kan ändra inställning om saker och ting ibland! Min första känsla för Instagram är att det är lite mer anonymt än Facebook och det är lättare att hitta "sina egna intressen", som stickning t ex.

Nej, nu skall jag ut i solen och njuta igen! Det blir kaffe, croissanter och mormorsrutor idag också!

Må gott vänner och hoppas ni också haft en härlig påskhelg!

4 kommentarer:

frisky frog sa...

Astrid´s virkning/stickning äger! det ser ut som om ni har en härlig helg. =)
/Glad påsk

Mon jardin en ik sa...

Ni har tydligen hunnit en massa och haft en underbar helg. Här gick sommaren ifrån oss. Hoppas den kommer snart igen.
Anje

Rosenvante sa...

Låter som en toppenhelg.

Sunna sa...

vilken perfekt helg, jag småtestar lite på instagram också, har inte riktigt kommit på det ännu men jag heter kurtsmatte