torsdag 5 december 2013

Julstämningen?

Försöker hitta lite julstämning!!!

Stormen Sven blåser, det regnar och de sista två veckorna har försvunnit i rasande fart, och jag har inte fått till någon riktig julstämning. Men jag letar efter den, det känns som den kan komma smygande när som helst...

Förra torsdagen slutade jag tidigare och hade 1,5 timme hemma innan jag skulle vidare med en buss, slängde upp alla adventsljusstakar och förberedde packning inför en konferens denna vecka. För från morgon till kväll hela fredag-lördag-söndag har vi hjälpt till med en flyttning. Jag har varit logistikchef och arbetsledare J Söndagen gick till flyttstädning, fyyyy… inget adventsmys här inte, men en snabbfika hann vi med på kvällen. På måndagmorgon var det att stå upp och stänga resväskan och bege sig på en 2-dagarskonferens fylld med arbete, och lite trevligheter också, tack o lov! Tillbaka på jobbet igen igår lagom till ett månadsbokslut, så det var bara till att lägga in högväxeln!

Men i morse var jag på jobbet tidigt. Tände några värmeljus, adventsljusstake plus skrivbordslampor. Inga lysrör! Beundrade den fina novemberkaktusen jag fick (som tack för ett gott jobb hoppas jag) som nu står i full blom. Njöt av tystnaden och lugnet fram tills kollegorna började ramla in. En bra start på dagen!

Just nu är jag ensam hemma och strax är en ungersk gulasch med kummin och mycket vitlök klar, och i kaffebryggaren puttrar Zoegas julkaffe. Emellanåt dyker det upp lite julmusik i mitt huvud också, nynnar lite och ja... den är nog på väg... julstämning alltså!

Imorgon är jag ledig. Tror jag firar det med lite glögg senare ikväll när maken kommer hem. Lite stickning kan det nog bli också, den har legat i dvala i en vecka nu. Makens mössa borde bli färdig, den har inte många varv kvar och Pyttipanna sjalen behöver inte så många fler uddar.


Och i morgon...
Kanske skall ta och hämta ner jullådan från vinden och pynta lite…
Sätta upp julgardiner kanske…
Kanelskorpor har jag bakat, och kanske blir det lite mandelskorpor och saffransbiscotti också…
Skriva en julklappslista kanske, den blir inte så lång tror jag…
Bara göra roliga saker, inga måsten.
Då kommer garanterat julstämningen!


Önskar alla en trevlig helg och en mysig 2:a advent!

2 kommentarer:

Eva S sa...

Ja, inte är det lätt att få till någon riktig adventstämmning i detta väder. Man får försöka så gott det går. Har länge funderat på att starta en pytt men har aldrig kommit till skott. Fin julfärg på din i alla fall.

Mon jardin en ik sa...

Det är svårt att få upp den riktiga stämningen men den kommer. Var så säker. Trevliga bilder.
Ha en fin helg.
Anje