söndag 6 oktober 2013

Höst-orange halskrage!

Det bidde en halskrage av en härva Alp Natural. Ingen inblandning av råsilke-härvan i förra inlägget, det var för olika tjocklek på garnen. Rolig snabbstickning!


Stickade aviga och räta varv, hålvarv och mosstickning lite random sådär. Stickade tills garnet tog slut med rundsticka nr 5. Härvan var på 110 g/200 m och garnet består av olika garner i bomull, viscose, lin och silke.


Jag har stickat den på längden, och min tanke är att sätta ihop den med knappar, 
så jag kan variera den lite som jag vill. 
Typ så här...


...så här...


... eller kanske såhär!


Hittade inga likadana knappar som jag tyckte passade, men ju mer jag tittar på de är olika knapparna, desto mer tycker jag om just blandningen med olika knappar. Man måste väl inte ha likadana?!


Snart dags att närma sig kudden och så var denna helgen slut! Det har varit en väldigt skön helg som ägnats åt framförallt återhämtning! Hade en stressig och intensiv vecka med budgetsiffror som snurrade runt i hjärnan både dag och natt. Fick även jobba på min normalt lediga fredag, som avslutades med ett tre timmar långt budgetmöte!! Men när det var slut var alla inblandade överens och siffror och budgetdokument för 2014 mer eller mindre helt färdigt. Kräver bara lite finputs nu i veckan! Skön känsla att gå hem och bara tömma hjärnan och pusta ut! Nu tar jag nya tag inför en ny lugnare vecka!
Det som sysselsätter min hjärna ikväll är om jag skall köpa dom snygga, dyra Vagabond-kängorna som jag förälskat mig i, och jag blir mer och mer säker på att, ja det skall jag! :-)

8 kommentarer:

Tina sa...

Fin höstkrage! Kul att ha olika knappar, färgen håller dom samman.

frisky frog sa...

Vilken fin krage! Jag tycker absolut att man kan ha olika knappar och du skulle kunnat ha en i avvikande färg.
/Håller tummarna för en lugn vecka. =)

Eva S sa...

Vad var det jag sa! Den blev ju fin, och jag tycker också det helt ok med olika knappar! Man ska inte vara så ensidig och fyrkantig! ;)

Birgitta sa...

Men åh vilken härlig färg på din fina krage!

Rosenvante sa...

Underbar med sina fina höstfärger också.
När jag var på marknad i onsdags såg jag en väldigt enkel idé på halskrage som jag ska försöka mig på, inte så avancerat som din dock.
Hoppas du köper dina vagabond så vi får se vad du förälskat dig i.

Maritas Maskor sa...

Så fräsig den är din krage! Och så härliga höstfärger!
Den blir fin att ha upptill och fräcka kängor på fötterna :)

Mia stickar sa...

Listigt med knapparna för att kunna variera den! Jättefin!

Mon jardin en ik sa...

Så fina färger på din krage. Och varför inte olika knappar? Bara kul att göra lite annorlunda. Ganska smart att göra den på det här viset.
Ha det fint nu när det är lite lugnare.
Anje