söndag 29 september 2013

Höstkänslor och Syfestival!

Nu har jag välkomnat hösten! Inte så svårt när det är sånt här strålande vackert väder vecka efter vecka!
En dag med regn emellanåt känns bara mysigt!

Idag har vi "höstat" hela dagen! Burit, burit och stuvat och stuvat. Alla utemöbler sånär som på en liten cafémöbel har åkt in i källaren och båten har tömts på sina dynor och andra saker. Det kräver lite pusslande och en viss struktur för att få plats med allt. En stor loungesoffa i moduler, stort bord, två små bord, nio stolar, sidebord och grill, två dynboxar och mängder med dynor + allt som finns i båten. Tur vi har stor källare :-) När vi var klara, det blev lite röj och städ i källaren också, åt vi en god fiskgryta med saffran i och sen slocknade vi i varsin ände av soffan! Efter en skön liten tupplur blev det en god kopp kaffe. Riktig mysig söndagseftermiddag!!

Igår var jag i Borås och på Syfestivalen! Alltid kul, även om mycket känns "samma" som tidigare år!
Men det jag fortfarande vördnadsfullt beundrar varje år är Fingerfärdas ullbroderier, dom är fantastiska!! Trevligast är det att träffa likasinnade, både bekanta och obekanta och det är jätteroligt när man träffar på "bloggvänner" i verkliga livet!!

Kan inte säga att jag blev så inspirerad till att sticka efter att ha varit på mässan, men däremot känner jag ett sug efter att blogga lite mer igen! Och att fota mer med min systemkamera, det finns ju helt andra förutsättningar än med mobilen! Tog inga kort på mässan, men här kommer lite "garnfoto" med olika inställningar!


Allt jag köpte i år var en liten garnhärva med råsilke på rea för 45 kr. Föll för färgerna och kan tänka mig en matchning med något ur mitt oranga garnlager.


Kanske det här Alp Natural-garnet som jag köpte hos Litet Nystan i Stockholm. På stickorna en provstickning, tänkte först få till en luftig somrig sjal, men nu är jag mer inne på att jag "behöver" en halskrage. Jag har en skön grå klänning, som skulle behöva piggas upp lite. Brukar ha orange strumpor till den och har saknat något orange om halsen. Skall provsticka lite nu tror jag, och blanda de två garnerna.


Önskar er en ny bra vecka!4 kommentarer:

nattugglan sa...

jättehärligt garn o mina färger..jag tycker om orange-lila-brunt..Ja allt är ju snyggt. ja jisses för detta bort plockas..Jag har också plockat bort en några stolar o ett bord idag.

Rosenvante sa...

Undrar om det inte var i fingerfärdas monter jag handlade massor i februari på symässan. Jag köpte nämligen stick kit tovade och broderade vantar även prinsesskoftan och mössan där.

Mia stickar sa...

Jag gillar hösten med sin höga klara luft men här har det bara regnat men det ger massor med sticklust! Härliga färger, du snor nog ihop nåt fint!

Eva S sa...

Härliga färger på det garnet! Blir säkert något fint av det.