måndag 2 september 2013

Oj, jag har ju glömt... Min Tutti-Fruttisjal!!

Den här blev ju klar i somras och blev t o m både blockad och fotad - men hamnade inte på bloggen!
Så varsågod, lite stickat på min stickblogg! Min gladrandiga sjal döpt till Tutti-Frutti-sjalen!


Mönstret är eget påhitt. Garnet köpte jag hos Tant Kofta förra sommaren. Orange Bluefaced Leicesterull och knallig rosa babyalpacka/silke. Hade inte garnet varit så fint och lättstickat hade jag nog tröttnat. 


Påbörjade den randiga slätstickningen tidigt i våras, den var rätt så "ensidig" mot slutet. Men min önskan var en hyffsat stor sjal, så jag stickade ränder tills jag bedömde att det var dags att ta vid med en rosa spetsavslutning innan garnet tog slut. Sen låg den till sig ett tag innan jag kom fram till vilken typ av spets jag ville avsluta med.Efter att ha kollat runt lite här och där bland stickade alster var jag klar över att jag ville ha en enkel hålspets och det slutade med den här. Mönstret i spetsen är sånt att jag kunde avsluta på vilken varv jag ville.
Så sjalen väger 155 gr, av det rosa finns en liten stump kvar och av det orange ca 45 g, som kanske kan bli
ett par muddar med en liten rosa avslutning, vi får se! Den mäter 150 cm från kant till kant och 50 cm från nacke och ner. Och om jag minns rätt stickade jag med stickor 3,5, eller var det 4...?


Jag är jättenöjd med min smällkaramell. Färgerna gör mig glad, och jag ser fram emot att använda den framåt hösten. Just nu känns det för varmt med en ullsjal runt halsen. Och av den anledning blev det inga foton med sjalen på, det var väldigt varmt när jag fotade. Och en utmaning för kameran att fånga de skarpa färgerna i solsken.

Jag har blivit helt insnöad på orange. Har tappat räkningen på hur många orange nystan som ligger i mina gömmor just nu! Köpte dessutom en orange härva Alp Natural hos Litet Nysta i Stockholm, så just nu finnas ett upplägg på stickorna för en snabb luftig somrig liten sjal i orange! Jag stickar ju utan mönster så den är ännu så länge bara i "teststadiet" :-)

7 kommentarer:

frisky frog sa...

Superfin! Vilka härliga färger. =)

Mon jardin en ik sa...

Så fina färger. Man blir glad av dem. Fint med den rosa spetskant.
Anje

Blenda sa...

Supersnyggt, och VEM älskar inte orange och knallrosa i kombination?!?! Finns inte.

Ha det gott/Blenda

Anonym sa...

Otroligt vacker sjal! Finns mönstret till spetsbården tillgängligt på nätet? / Kia

Birgitta sa...

Vilken härlig glad-sjal! den kommer bli en ljusglimt i vintermörkret tror jag.

Fiff sa...

Åh vilka fina färger!

Mia stickar sa...

En verklig gladsjal, så fin! Och udspetsen var alldeles på pricken till sjalen!