måndag 5 november 2012

Det blev ett par stickade muddar!

Min frukoststickning som började som en teststickning för mönster & flera färger blev ett par fina vintriga muddar! Som jag är väldigt nöjd över! Det blev bättre än jag trott!


Första mudden blev klar på fredagkvällen. Funderade på lite olika avslutningar, men valde till slut min favorit - ett hålvarv och vikt insydd kant. Det blir alltid snyggt och stadigt!

Och när jag nu blev så nöjd med mudden måste det såklart bli en till. Så nummer två startade som frukoststickning på lördagen och blev sen färdig till en sen film på kvällen. Och dom blev nästan helt lika, var lite rädd att nr 2 skulle bli tightare eller kanske vidare.

Dom fick vara med ute på en skön "lövkrattarstund" i trädgården på söndagen så jag kunde passa på att fota i dagsljus. Sen åkte dom ner i badet för att bli ännu finare, alla maskor rättar till sig efter ett dopp!


Hoppas färgerna återspeglas rätt på era bildskärmar. Färgerna är mörkt grå (nr 807) och rostrött (nr 821), så dom känns inte julröda. Garnet är sockgarnet Sterk (alpacka & merinoull med lite nylon), ett härligt mjukt, "klifritt" garn som stickas med stickor nr 3,5. Och mönstret satte jag ihop utifrån en mönsterbård på 12 m från ett Dropsmönster. Upplägget är på 48 maskor och storleken känns bra, längden är 18 cm.


Fick lite blodad tand på mönsterstickning, så det kan nog bli något mer. Men inte just nu. Skall fundera på om jag skall starta upp någon resestickning eller om "Cacao-koftan" skall få följa med på vårt reseäventyr som nu närmar sig med stormsteg! Vi lämnar snart novembermörkret och åker iväg på en 3-veckors roadtripp i Florida, USA. Men jag hinner kanske slänga in ett inlägg till innan vi åker, och försöker nog få in lite livstecken "from over there" i bloggen.

Ha en bra vecka!

19 kommentarer:

Brita sa...

...fin färgkombination och fin avslutnings kant...måste prova...

Bland nystan o papper sa...

Jättefina!

Åh så skönt, önskar er en toppenskön resa!

Rät&Avig sa...

Ursnygga!
/Ann-Britt

Tina sa...

Så underbart fina muddar!
Nu blir jag också sugen på att sticka muddar i flerfärgsstickning :)

Pysselfarmor sa...

Snygga! Sterk är ett härligt garn.

Otaliga projekt sa...

Jag förstår verkligen att du är nöjd. Jättefina muddar. Det lät som ett väldigt trevligt garn, måste kolla upp det lite närmre. (2012 är ju snart slut och därmed fritt fram för nya inköp)

Maria sa...

Tack för tipset! Nu är jag ruskigt avundsjuk! Jag älskar Florida! Hoppas att ni får en jättebra semester! Missa inte A Good Yarn in Sarasota, Key West (framförallt vägen ut), Clearwater Beach, Sanibel och Captiva,Islands of Adventure, Fort Myers Beach. Missa gärna Miami :)

Majstess sa...

Vad fina dom blev!!

Steekjes en Stygn sa...

Väldig fina muddae blev det.Snygga färger.
Önskar dig en toppenfin resa.
Anje

nattugglan sa...

Så himla fina de blev!! Oj jag å vill till Amerika.. men kanske nångång kommer man sej dit..Dottern o två andra tjejer åker i mars-13..till USA:)Ha så himla bra resa..KRam

Myggan sa...

Vilka fina! Nåt sånt skrivs gensat in på att-göra-listan. =)
Det låter härligt med en resa till ett varmare ställe.
/Anna

Blenda sa...

Supersnygga! Åh, måste börja med färgstickning nu!!!

Maritas Maskor sa...

Så snygga muddarna blev! De kan du känna dig såå nöjd och stolt över!! Jättevackra verkligen!
Och så härligt det låter att få susa iväg på en resa nu i höstmörkret! Ha det så himla bra! (och hoppas att det finns en och annan garnaffär utmed vägen :) )

Mia stickar sa...

Så fina muddar! Är också inne på mönsterstickat nu fast då vantar. Blev väldigt sugen på en liten Roadtripp i USA!

Fiff sa...

De är jättefina!

I det blå huset sa...

Snygga!!!

Ulricha sa...

Fantastiskt fina! Och vad bra färgerna passar ihop. Rackarns vad jag önskade att jag kunde sticka bättre med två färger (stickar så löst att det inte blir bra när det blir långt mellan färgbyten). Jag får glädjas att se dina istället!

Ha en trevlig helg.

Eva S sa...

Dom är jättefina! Ha det gott på resan:

Gunilla sa...

Jättefina muddar!