torsdag 11 oktober 2012

Jag nystar!

Sen en tid tillbaka har jag känt att jag bara MÅSTE ha en nystmaskin!

Av ergonomiska skäl, annars tycker jag det är rogivande, om än lite långtråkigt att nysta garn.
Och nu hade jag så många fina härvor som bara väntade på att bli uppnystade.
Snokade runt lite på nätet, och hittade till slut en ny på Tradera, som Agnetas Vävbod sålde.
Hon hade både budgivning (med start 270 kr) och ”köp nu” 275 kr – självklart klickade raskt på köp nu, betalade snabbt och två dagar senare hämtade jag min nya lilla leksak.


Och huj vad det går! Vardagsrumsbordet pryds nu med garnvinda och nystmaskin och medan jag tittar på tv och vevar produceras det ena fina nystanet efter det andra! Vilken tidsbesparing jämfört med att nysta själv! Och fina blir dom, fast jag nystar ganska fint för hand också… om jag får säga det själv.


Här har jag nystat två "Tant Kofta"-härvor och Bouclé-alpackan jag köpte på Syfestivalen. Var tveksam till om den fluffiga Bouclé-härvan skulle få plats till att bli ett helt nysta, men det gick bra.

Som en rolig jämförelse kan jag berätta att maken också kom hem med en ny leksak samtidigt som jag fick min. Men det finns en viss skillnad…. Män har väl alltid dyrare leksaker eller hur är det? I hans fall handlar det om hifi-prylar, och jag kan säga att hans ”leksak” var sisådär 50 ggr dyrare än min! Det är ju tur för honom att han tjänar mycket mer än mig, men egentligen borde han ju tjäna 50 ggr mer, eller?
Nåja, detta är inte något som orsakar bråk, vi är allt som oftast överens om det mesta. Men jag kan ju inte låta bli att retas lite med honom! Som den sanne ekonom jag är förkunnar jag såklart att budgeten har överskridits och resultatet blir ett underskott - som måste hämtas in nästa år!! :-)

Idag tycker jag lite synd om mig själv. Halvligger i soffan invirad i en stor yllefilt och dricker tranbärsjuice så det nästan sprutar ur öronen. Urinvägsinfektion, blä! Har varit hos en väldigt trevlig sjuksköterska och hon kommenterade att det var ju bra att det sprutar ur öronen - då får du en öronsköljning på köpet! Jag vill helst undvika penicillin med otrevliga biverkningar, så jag hoppas att jag kan kurera mig själv, och det känns som det går åt rätt håll. Om inte får det bli farbror doktorn imorgon. Men om ni också tycker lite synd om mig, så blir jag nog snabbt frisk igen ;-))

12 kommentarer:

Bland nystan o papper sa...

Usch, stackare, skulle inte vilja byta med dig. Hoppas du slipper läkarbesöket.

Ha ha, synd för din make som lever med en ekonom, men bra förhandlingsläge för dig ;)

Jag har också den nystmaskinen och den är helt suverän. Jag trodde inte det skulle vara så stor skillnad i tid innan jag skaffade den. Härlig överraskning.

Krya på dig!

Mon jardin en ik sa...

Klart jag tycker synd om dig och hoppas verkligen att du inte behöver läkaren.Jag har också en nystmaskin och tycker som du att det är både roligt och snyggt att nysta med den.
Sköt om dig.
Anje

Cecilia sa...

Ja,det är verkligen synd om dig! Men tranbärsjuice är bra. Risken med dunderkurer som doktorn kan ge är ju att det kan ge snabba resultat men sedan är balansen rubbad och man åker på en ny omgång innan man vet ordet av! Så jag håller tummarna för att du lyckas kurera dig själv!
Jag kan göra bra nystan men de blir fluffigare med nystmaskinen.

Mia stickar sa...

Här sköljs också öronen med tranbärsjuice! Men för ovanlighetens skull ligger jag inte döende! Imorgon blir det farbror doktorn och får jag inte penicillin bryter jag ihop! Jag brukar bli så vansinnigt sjuk och inte få några varnande symtom så den här gången kanske jag inte behöver ligga i en vecka med hög feber!
Ja nystmaskinen är ovärderlig både till härvor och nystan som trasslat, jag skulle bara vara bättre på att märka upp det jag nystat
Och JA jag tycker väldigt synd om dig hoppas du tycker lite synd om mig också!

Myggan sa...

Jag tycker synd om dig också. Besvär i nedre regioner är aldrig kul.
Vilken tur att du kan trösta dig med lite garnnystning mellan juicesippningarna. =)
/Anna

Eva sa...

Har sedan länge en sådan där! Helt underbar faktiskt.
Fina nystan blir det, och så gillar jag att de står lite still. Om inte praktiskt att inte ha rullande nystan när man har nyfikna siameser och hundar på golvet nedanför...
Hoppas att du kryar på dig snabbast möjligt!

Blenda sa...

Men åh, inte vara sjuk, bli frisk! Krya på dig!

/Blenda

Borgmästaren sa...

Oj, visste inte ens det fanns dylika tingestar. Vilka proffsnystan! Krya på dig!

Wivi sa...

Här har nystats för hand idag men bara rester av en härva.
Klart jag tycker synd om dig, urinvägsinfektion är aldrig roligt. Hoppas du blir bra av juicen.

Anna sa...

Ja nystmaskin är en fin fin uppfinning! Trevlig helg!

Birgitta sa...

Usch stackare, jag hoppas du mår bättre idag, det där lät inte kul.

Nystmaskin är suveränt, med ett vinande har man förvandlat härva till nystan.

skapa och inreda sa...

Med nystmaskin och garnvinda blir det så fina nystan och fort går det.
Hoppas att du känner dig lite bättre.
Annika