lördag 11 augusti 2012

Snabbstickad topp i ett stycke!

Två nervpirrande spännande handbollsmatcher och sommartröjan "på tvären" blev klar!

Det var nån ;-) som tippade på att tröjan skulle vara färdig i tisdags och buren på stickcafét hos Systrarna på Kullen. Men ack nej, inte en maska hade jag då stickat sen jag var hos Tant Kofta.
Superseg och trött har jag varit i veckan, skyller på vädret, inte inbjöd det till att åka iväg på stickcafét heller (sorry tjejer - vi ses nog nån annanstans, nån annan gång:-)

Tack o lov att solen kom fram igen! Genast blir allt mycket lättare och roligare!
Idag blev en liten båttur igen och samtidigt passade jag på att sy ihop tröjan - två sömmar, japp, så var det klart!! En virkad kant gjorde jag runt halsringningen. Har inte bestämt hur jag skall göra med nederkanten, den är lite ojämn pga de olika sticksätten.
Det här var ett roligt snabbprojekt. Stickad i ett enda stycke, från sida till sida på stickor 5,5. Blandat olika sticksätt och varvat lingarnet Kalinka och naturvit och beige Panama (Rowan) i bomull/lin/viscose, vissa delar är stickade med båda garnerna. Har inte riktigt följt mönstret, men nästan i allafall. Skippade ärmar, först som säkerhet ifall garnet inte skulle räcka, men efter provning tycker jag det blev snyggast utan ärm.


En användbar sommartop, snyggt fall och väldigt töjbar som det stod i mönstret. Bra det, för randigt på "längsen" är egentligen inte så smickrande för en lagom rund figur :-)


Och garnmängden hade jag inte behövt oroa mig för. Det gick bara åt 210 gram. Har nästan fyra nystan Panama kvar och lite Kalinka. Vi räknade nog fel hos Tant Thea...

Och nu kliar det i fingrarna att få sätta igång med något nytt projekt! Tant Koftas garner lockar mest såklart, men jag är lite tveksam till att sticka med ullgarn redan, någon mer snabb sommarstickning hade varit kul. Får gräva i garn & mönsterlagret ikväll, bra att ha något i händerna i morgon när finalmatchen i handboll går av stapeln. Heja Sverige!!


8 kommentarer:

Anna sa...

Hej jättefin, kul!

Myggan sa...

Vad fin den blev. Det måste ju finnas några sommardagar kvar så att du kan använda den.
/Anna

Fiff sa...

Fin! Jag tycker det e bra att ha en virkning i händerna när man tittar på nåt spännande, så slipper man kolla hela tiden.. ;-)

Gunilla sa...

Mycket fin! Tycker inte att det är nödvändigt med en nedrekant.

Blenda sa...

Så snygg och lättanvänd! Och vilka härliga bilder, jag måste ta och åka ut till kusten någon dag innan semestern tar slut känner jag!

Ha det gott/Blenda

Cecilia sa...

Jättefin! Och du ser väldigt fin ut i den, solig dag på klippan! Den kommer ju vara supersnygg till andra byxor också, även om det förstås passar väldigt bra med linfärgade till!

Hm, undrar om jag kunde använda mönstret till en väst/slipover i Noro Aya...

Tinas Garn sa...

Vad snygg den blev. Härliga bilder!

Nadine Johansson sa...

Vilken toppenblogg du har! Den kommer jag följa!