tisdag 31 juli 2012

Semestergarner!

Så jobbar man igen…

Men det är lugna gatan på jobbet. Väldigt skönt att komma tillbaka och kunna mjukstarta innan alla andra kommer och tempot dras upp igen. Jag är helnöjd med min semester, vi har lyckats ta tillvara alla soliga stunder dessa veckor med varierande väder.

Våra två första veckor var vi på båtsemester och hade det bästa vädret och gott om plats i hamnarna. En sväng till Skåne och Köpenhamn blev det också och lite småturer hit och dit och en hel del ”brygg-segling”, kortare båtturer och många sköna, roliga kvällar med vänner på våra små lokala restauranger i vår hamn. Och vi kan ta tillvara på sommaren länge till, hamnen, restaurangerna och vår båt finns ju tillhands så nära hela tiden!

Nu känns det också roligt att blogga och sticka igen! Innan semestern var jag så less på allting. Inspirationen var på noll. Tog en bloggpaus och hade nog tänkt pausa fram tills nu, men Stickamera-Ulrikas roliga Fotoutmaning dök upp mitt i semestern och lockade till ett annat sätt att blogga än vad jag vanligtvis gör. Inlägg varje dag! Men temat var ju redan klart, bilden skulle tala = minimalt med text, det var bara att ta tjuren vid hornen och se till att bloggeriet funkade via mobilen, och det gick ju som en dans! Blev nästan sugen på att starta upp en Fotoblogg!!

Nu skall visa mina garninköp från semestern!


Hos Tant Thea i Helsingborg fanns det mycket fina garner! En sån fin affär! Efter mycket klämmande och lite hjälp av supertrevliga ägarinnan köpte jag en härva Kalinka lingarn, i just ”linfärg”, och 6 nystan Panama, ett garn från Rowan i viscose/bomull/lin i två ljusa nyanser. Garnet är inte spunnet utan ”vävt” som jag brukar säga. 


Fick med ett mönster på ett linne, där jag varvar garnerna och olika sticksätt och stickar på tvären, kul! När det är klart är det bara att sy ihop sidsömmarna så är det färdigt!


I Köpenhamn besökte jag omtalade Sommerfuglen. Oj, så mycket garn, där kunde man gå lääänge, och det gjorde jag också. Nu var det ju inga billiga garner precis och jag är ju lite snål :-) Men lite garninköp blev det här med. Två härvor från BC Garn som jag inte sett förut och ville testa. Sarah Tweed i mullbärssilke/bourettesilke/ull och Granite i bourettesilke/ull. Och även denna gång blev det garner i naturfärger!


Men lite färg måste man ju ha också, så jag köpte ett ”prova-på-kit” av Summerfuglens egna ullgarn, 150 gr i 6 olika röda nyanser. Kan bli en härlig randig sjal som piggar upp i vintermörkret!

Utöver detta har jag köpt en härva till i sommar, från härliga Maria och Hedängens garn, den bloggade jag om här. Men sommarn är ju inte riktigt slut än, jag känner att garnsuget har vaknat under semestern! Det var väldigt länge sen jag gjorde några inköp, så garnlagret började kännas lite tomt och oinspirerande.

Sådär ja, nu blev det ett lååångt inlägg igen :-)

13 kommentarer:

Medea sa...

Vilka härliga garner du fått tag på. Gillar både de naturfärgade och de röda lika mycket.

Cecilia sa...

Härligt med semestergarn att njuta av under vintern!

Maritas Maskor sa...

Åh, vad mycket fina garner du har köpt!
Vilken tur att skaparlusten har kommit tillbaka :)

Saltflingan sa...

Jag var också hos Tant Thea på semestern, en väldigt fin och trevlig affär. Sommerfugeln står högt på min önskelista att besöka, får väl spara ihop lite pengar först ;)

Myggan sa...

Det verkar som om semestern verkligen har varit en semester. Skönt att få komma "fulltankad" till jobbet.
Garnerna ser jättefina ut.
/Anna

Rosenvante sa...

Så sitter man här o sucktar igen. Vilka härliga garner du hittat. Mina ligger ännu kvar i kassarna, får nog skärpa mig o plocka upp dem snart.

Mon jardin en ik sa...

Så mycket vackert du har köpt.Det måste man bara bli inspirerad av.Concerten var väl en underbar avslutning av en skön semester.
Anje

Sunna sa...

vilka underbara semesterfynd

Anna-Erika sa...

Köpa garn är det bästa som finns! Synd att jag har köpstopp..

Chris B sa...

Härlig garnsemester !!!
Sommerfuglen Ditte än härlig butik.
När jag är i Köpenhamn då och då.
Har nära över sundet och det blir
ett kärt besök varje gång.
Trevliga stickprojekt önskar
chris

skapa och inreda sa...

Härliga garner du har köpt.
En del samlar på frimärken, jag samlar på garn :)
Jag inför köpstopp men kan inte hålla det när jag ser ett garn som måste få följa med mig hem.

Mia stickar sa...

Vilka garner och de där i röda nyanser såg jättefint ut! Själv har jag lite semester kvar innan allvaret börjar!

teresa sa...

Roligt att du hittat inspirationen igen, det är väl just så en bra semester ska fungera.