söndag 27 maj 2012

Växtfnatt!

Jag har fått växtfnatt!! Det är nästan värre än garnfnatt! Jag drabbas såhär års och var jag än befinner mig tycks det finnas blommor och blomsteraffärer som jag dras till! Jag planterar och planterar, och jag älskar det!

I morse såg det ut såhär efter helgens "fnatt-anfall" :-)


I bakgrunden syns att av mina små trädgårdsprojekt, en liten "örtagård" inramad av stora granitstenar som har funnits lite här och var i vår trädgård.


I fredags när jag var iväg för att handla mat styrde liksom bilen sig av sig själv till två av blomsteraffärerna här i trakten. Det blev lite smått och gott! Lavendel, Kapaster, Revsuga, Kantnepeta, några "ettåringar"...


Spenderade pengar på en underbar Bägarranka, som jag suktat efter ett tag. Visst är den vacker!


Morfars rostfria balja fylldes med mörkröda "engångspelargoner"!


På Ica-affären råkade plötsligt en stor
vanilj-ljusblå-melerad Hortensia hoppa ner i korgen!


Ljuvlig lavendel kommer att hamna i både rabatt och kruka!


 Kapaster, har inte blivit planterad än. Kan inte bestämma var denna lilla söta blomma skall få bo...


Och trots att det var alldeles för varmt och maken åkte till båten, åkte jag till Hembygdsmuséets årliga växtmarknad på lördag. Lite för varmt egentligen, som sagt, så de ideella "växtförsäljarna" var inte så många. Men en bolltistel, en pipört och några vintergröna kunde jag inte motstå, och inte priset heller, löjligt billigt allting!


Träffade svärföräldrarna på marknaden och blev bjuden på en mysig fikastund av svärmor, medan svärfar sålde tomatplantor och annat. Några av hans frösådda plantor som han drivit upp stod och väntade på mig!


Omplanterade - nu väntar jag på tomaterna!

Nu har det mesta kommit ner i jorden och i större krukor. Finns lite kvar i skuggan under altanen, men jag tror knappast växtfnattet har försvunnit när det är planterat. Det finns alltid ett hörn som behöver en blomma, någon kruka som behöver lite förnyelse eller en liten jordplätt som ser tom ut!


9 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Visst är det härligt nu när äntligen den här underbara årstiden har kommit och visst längtar man efter blommor och blad! Jag förstår att du blir suktad att handla :)

Cecilia sa...

Så vackert det kommer bli med alla blommor!

Tina sa...

Fina växter du köpt och planterat!
Hortensian är så fin, köpte också en rosa sådan. Har inte haft någon innnan så det ska bli spännande att följa denna blomma i sommar.

Mon jardin en ik sa...

Den fnatten känner jag igen.Så fina växter du köpte.Visst finns det massor med hörn som verkligen behöver en ny växt eller kruka med...
Må så bra med din fnatt.
Anje

Astrid sa...

Vad roligt! Vilken trevlig bil som vet vart den ska! (min åker alltid till jobbet vart jag än är på väg)

Resorna med Sticka är det snabb åtgång på. Den sista var slut på 20 min., vi kom med på reservplats.
Man får vara på hugget :D

Blenda sa...

Det går ju knappt att låta bli att drabba - jag menar, till och med jag får det så här års! Och då är det ändå inte jag i familjen som har gröna fingrar och ett brinnande intresse...

Underbart fina bilder på blommorna har du tagit också!

Ha det gott/Blenda

Mia stickar sa...

MAn kan som inte sluta frossa i blommor efter den mörka vintern. Men här är det för tidigt, vi har järnnätterna 8-9 juni när det kan frysa så inte före den 10 brukar vi plantera ut blommor, det är bara att vänta!

Mia stickar sa...

MAn kan som inte sluta frossa i blommor efter den mörka vintern. Men här är det för tidigt, vi har järnnätterna 8-9 juni när det kan frysa så inte före den 10 brukar vi plantera ut blommor, det är bara att vänta!

Emmas dagar sa...

Tack snälla!
Så härligt med nya växter utomhus!