torsdag 17 maj 2012

Sommarsjal anno 2011 har vaknat till liv igen!

Jag har ju semester den här veckan och vi tillbringar nästan hela dagarna ute i trädgården för få någorlunda ordning på den. Och det är så roligt, man ser ju resultat direkt när man har fixat till nån liten plätt! Maken gräver och gräver, djupa vallgravar, hihi. Nej, men små diken som en låg mur skall sättas i. På måndag kommer en leverans med stora och små stenar som förhoppningsvis skall snygga till lite i trädgården.

Och när man nu har semester så måste man ju få ägna sig åt lite semesterstickning också. Jag har stickat lite försiktigt, och det har gått riktigt bra med axeln. Finns det någon bättre avkoppling för hjärnan än trädgårdsarbete, och som grädde på moset, en liten rolig stickning som glider som smör på stickorna!?!

Denna gröna långa orm är perfekt stickning just nu.
Den har snart växt färdigt, sen skall det virkas på en kant runt.

En rolig sjal från sensommaren 2011 återupplivades! Förnuftet vann, och ett ufo fick komma fram ur gömmorna istället för att någon ny stickning startades. Jag gjorde en djupdykning i ufo-korgen i jakt på något lättstickat projekt, lätt i alla bemärkelser, lätt mönster (mitt eget i huvudet), lätt (inte tung) stickning och lätt glid (inget motstånd) på stickorna. Blev lite frustrerad nu när jag började på den igen och det var så roligt, då tog garnet slut!! Var ganska säker på att jag hade ett nystan till, men det var puts väck!

Och garnet, härliga Järbo Tropik i bomull/bambu, visade sig inte vara så lätt att få tag i längre. Närmaste garnaffär hade det inte. Inte mina vanliga nätbutiker heller, men hittade en till slut. Men innan jag tryckte på beställ-knappen gjorde jag en sista rejäl rensning i mitt garnförråd. Och vad kom fram då, om inte ett litet grönt nystan, den lilla rackarn hade hoppat ur korgen och gömt sig i ett hörn bakom andra saker i hyllan :-)
Frid och fröjd, nu kan jag sticka vidare utan att oroa mig för ett fult färgbadsskifte i sjalen. Kanske beställer jag något extra ändå, för det räcker nog inte till hela den virkade delen som jag tänkt ha runt. Men där syns det inte om man får ett annat färgbad, kan t o m bli snyggt!

Och varför den inte blev färdig förra sommarn kan man ju fråga sig...
Skyller på avbruten sticka och att de härliga stickstunderna i båten tog slut :-)
Inspirationen till sjalen fick jag på Rabalder-butiken, om du vill kan du läsa lite om den i förra sommarens inlägg. Nu blir den förhoppningsvis färdig till denna sommaren! Bättre sent än aldrig!

Nu skall jag fixa till mej och åka till Göteborg. En liten runda på stan, sen blir det kalas hos svägerskan. Och igår kväll var jag på tjejträff med världens underbaraste, härligaste människor!! Skratt till kl 2 på natten, gäsp, jag är lite trött idag...  Det är "slitsamt" att ha semester ;-)

Ha en skön helg!

8 kommentarer:

Tina sa...

Så fin din sjal blir!
Hoppas du visar lite bilder från din trädgård för hos mig behövs lite inspiration:-)
Ha en trevlig helg!

Blenda sa...

Jag tycker ditt förra inlägg var fint att läsa! Var rädd om axel, och ha en bra helg!

/Blenda

Mon jardin en ik sa...

Sjalen ser härlig ut. Sånt som man behöver en kulen sommarkvåll( om det nu kommer att bli sommar någon gång.Här bor jag i mellan-frankrike och det är kallt och otrevligt.Frost om nätterna och inte varmare än max. 16 (om vi har tur) på dagarna.
Du njuter verkligen av din semester. Fortsätt med det och ha det bra.
Anje

Mia stickar sa...

Sjalen ser ju jättefin ut, alldeles för fin för att bli ett UFO!

frisky frog sa...

Grönt är skönt - och snyggt också! Det är alltid lurigt att låta sina UFO´n ligga för länge när man inte hittar mer garn.
/Ha en härlig trädgårdsdag!

Madeleine sa...

Den där kommer bli härlig den! Är väldigt förtjust i bambugarn själv :)

skapa och inreda sa...

En del stickprojekt behöver ligga till sig ett tag, min virkade väska låg och mognade i nästan två år :)
Din sjal kommer att bli jättefin.

Astrid sa...

Man borde ha någon dag extra ledigt efter semestern så arbetet orkas med sen!
Bra tanke :D