lördag 14 april 2012

Nya experiment!

Såg en sjal i en affär och tänkte såklart; en sån kan jag väl göra själv!
Någon form av gaffelvirkning var det, så sagt och gjort - dags att börja gaffelvirka!
Hur svårt kan det va? En instruktionsvideo på nätet, och man tager vad man haver - två stickor och en teaklist. Lite sågeli-såg och borreli-borr, så var det bara att sätta igång.Roligt? Nja, sådär är väl min åsikt. Men det går fort och vi får se hur jag kan få ihop remsan med lite annan virkning.


Alltid roligt med lite nya experiment! Det bor nog en liten konstnär i mig. Jag älskar när jag får skapa fritt, inga mönster eller regler. Bara köra på och se vad det blir! Ibland blir det bra, ibland blir det mindre bra, men jag har haft roligt under tiden, det är huvudsaken!!
Och apropå konstnär, imorgon skall jag hämta min lilla tavla som jag köpte på påskens konstvandring av släktens egen konstnär! Så roligt, vet precis var den skall hänga!

Och i den härliga vårsolen igår, var jag på en annan vandring. En skön skogspromenad kring Sundsby Säteri. Åk hit om ni har vägarna förbi Tjörn/Orust, det är så bedårande vackert!


Än så länge är det inte så grönt ute i naturen. Det finns något för alla åldrar, vackra naturstigar, längre vandringsleder, grottor, naturlekplatser och på våren massor med grodor i dammen! Backar översållade med blåsippor och vitsippor och en vacker park med härlig gräsmattor att sträcka ut sig på till sommarn. På säteriet kan du få en guidad vandring och höra historien om mäktiga Margareta Hvitfeldt som härskade här och njuta av en fikastund inne i det mysiga caféet eller ute i trädgården! 


Idag är det inte lika fint väder, men skall nog palta på mig och plantera om lite växter ute. Inte uteväxter, det är nog för tidigt, men jag har inneväxter som behöver ny gjord och lite utekrukor som skall få nya blommor! Bäst att stå ute och söla med sånt!
Och tack för era krya-på-dej-hälsningar, dom och KanJang hjälpte snabbt. Jag blev inte sängliggandes, raspet i halsen försvann och nu är jag bara lite hostig.

Ha en bra helg!

7 kommentarer:

Mia stickar sa...

Jag hade en virkgaffel (heter det så?) när jag var barn och mormor hjälpte mig men jag minns inte om man då kunde göra så mycke av det. Ska bli kul att se hur det går för dig!
Har aldrig sett vitsippor, skulle nån gång vilja se vilda vitsippor!

Renée sa...

Vilka underbara bilder... Fullkomligt älskar bilder på mossiga stenar.

Cecilia sa...

Alltid kul att prova nya (gamla!) tekniker, inte alltid man fastnar, dock!

Länge sedan jag var på Sundsby säteri men vi åkte dit när jag var barn och bodde i Uddevalla. Att döma av bilderna är det värt en promenad där, jättefint!

Mon jardin en ik sa...

Tycker inte om gaffelvirkning men det verkar vara på modet igen. Har sett flera exempel redan.
Så underbara bilder du visar.Vitsippor blommar här med men jag har inte sett så många som hos dig.
ha en fin helg.
Anje

Myggan sa...

Gaffelvirkning är faktiskt himla kul. Vilken fiffig gaffel du gjorde.
/Anna

Malin sa...

Vad spännande med gaffelvirkning. Ser fram emot att se vad det ska bli! Härliga naturbilder också!

Rosenvante sa...

Inte bara en konstnär utan även en konstruktör, smart gjort.
Vi väntar nu på att vårat änge ska bli vitt av sipporna, det är inte långt borta nu. Nu längtar man ju hela tiden framemot varje liten bristning i naturen, det är en underbar tid vi har framför oss, man bara går o njuter hela tiden.
Hoppas det gick bra med blommorna.