lördag 7 april 2012

Glad Påsk!!

Bäst jag börjar med en färgglad bild och önskar er alla en Glad Påsk!


Har haft en rolig och händelserik start på påskhelgen, däremot är resten av mina bilder väldigt färglösa inser jag...

Jobbade halvdag på skärtorsdagen och kom hem till pannkakslunch hos man och dottern som kommit hem. Mums, så gott! Det var länge sen jag käkade pannkakor, min man är väldigt duktig på att steka frasiga smarriga pannkakor, det är hans avdelning som jag håller mig bort ifrån :-)

Sen for vi på en shoppingrunda till "Lilla Ullared" på grannön. Det var ett smart drag, nästan inget folk, alla var väl ute för att handla påskmat istället för roliga saker. Fick tag på en hallspegel och lite annat smått och gott. Hemma igen vid fem och känslan av att ha hunnit med en massa roligt på tiden när jag i vanliga fall knappt kommit hem från jobbet, var rätt skön!

Långfredagen styrde vi åter kosan över till grannön, där det såg ut så här!


Värsta snöfallet satte igång så fort vi kom över bron. Det var annat än förra årets påsk det! Men vi trotsade vädret och och åkte runt på konstvandring. Bl a besökte vi Lizbeth Lagerström som gör fantastiska tavlor av sten! Har länge velat se dem, har svårt att fatta hur hon kan få fram såna levande tavlor av stenar! "Kofösaren" blev min favorit!


När vi nu var på Orust blev det såklart ett besök på Orust Blommor också! Pelargonmuseét hade inte öppnat än, men en massa annat roligt hittade vi. Bl a en stor Änglatrumpet för 98 kr, den skall få pryda vår nya altan i sommar. Nu har vi äntligen ett riktigt soligt tillhåll, där det inte blåser. Jag planerar för massor av växter! Har redan köpt stora krukor till tomatplantorna som jag skall få av svärfar. Maken köpte sättpotatis och jag köpte små hönor att hänga i påskriset!


Som sagt, kanske inte så färgglatt, men ändå fint! Så här blev mitt påskris i år! (Vädret gjorde ju sitt, inte lätt att få några bra bilder i det taskiga ljuset) Taggiga grenar av rosenkvitten och mina nyinköpta charmiga små keramikhönor. Maken är pollenallergiker, så björkris och vide är portförbjudet. Men kvitten brukar funkar, vill så gärna ha riset i vatten så man kan få njuta av den skira grönskan som kommer!


Kvällen avslutades i kyrkan. Där spelades Johannespassionen av J S Bach, med barockorkester, solister och en stor fantastisk kör. Det var så mäktigt!! Fick visserligen lite "rygg- och nackkramp" efter två timmar på den hårda kyrkbänken. Men gåshuden och avkopplingen att bara få sitta och lyssna på mäktig klassisk musik tog överhanden! Och sen var det ju helmysigt att få komma hem med familjen och krypa upp i soffan och frossa i påskgodis!!

Nu blir nog resten av påskhelgen lite lugnare. Vi skall på påsklunch till våra föräldrar idag och imorgon, och kanske tittar vi in hos någon konstnär på Konstvandringen på vägen. Men i övrigt skall jag slappa och njuta av ledigheten, sticka lite och laga lite smarrig mat! Ikväll blir det pilgrimsmussla med jordärtskockspuré till förrätt och lammstek med potatisgratäng till huvudrätt!

Fortsatt Glad Påsk! Hoppas ni får en skön ledighet!

7 kommentarer:

Renée sa...

Vilka söta hönor! Själv har jag inget påskris alls, mina katter skulle käka upp det...

Rosenvante sa...

Vad ni hunnit med. Ha det nu så mysigt resterande dagar och en riktigt Glad Påsk önskar jag dig.

Annelis hantverk sa...

Så mycket sevärt du varit med om!
Önskar dig en Trevlig Påsk!

Mon jardin en ik sa...

En underbar start på påskhelgen tycker jag.Konst, musik, snö, små hönor....
Ha en fin helg.
Anje

Mia stickar sa...

Vilken påskstart du haft! Ha en fortsatt fin helg!

Gunilla sa...

Och jag lyssnade på Matteuspassionen i Engelbrektskyrkan. Den var tre timmar lång. Det är helt underbart med långledigt. Att slappa är underskattat. Jag vidhåller att påsken är den bästa helgen! God fortsättning på helgen och tack för kommentaren!

nattugglan sa...

va fina hönor.. Jag har påskris med fjädrar o lite annat smått i.. Ha en bra påsk.