fredag 30 mars 2012

Från ena luddet till det andra...

Jag har inte satt saxen i min luddiga stickning än, men jag laddar för det. Under tiden kunde jag inte låta bli att provsticka lite annat luddigt garn. Riktigt lyxgarn, Fluffy nobbs från Adele´s Mohair, köpte två nystan med 30% rea hos Strikk i Göteborg. Ett bouclemohairgarn med en glittertråd i och fluffiga små nuppar här och där. Hemma hamnade nystanen bredvid några andra nyinköp, mullvadsfärgade M & K Eco-bomull och tycke uppstod!


Här har jag randat garnen i slätstickning och gjort ett avigvarv vid garnbytet, stickat med Knitpro nr 8. Gillar vad jag ser, frågan är vad man skulle sticka för något? Förslag? Jag har 200 gr av Eco-bomullen och 2 x 50 gr Fluffy nobs. Tycker det borde räcka till mer än bara en sjal, vad tror ni?
Man borde kunde sticka en bit, väga den och göra en uppskattning hur många procent provbiten är i förhållande till ex.vis en väst och på så vis få en hint om garnet kan räcka... Idag har jag sprungit med dammtrasan hela dagen, plockat och plockat. Lite påskpynt åkte fram och nu återstår dammsugning och moppning av köksgolvet. Men innan dess en kopp kaffe och lite mer provstickning, man måste ju pausa emellanåt :-)

Ha en skön fredagsmyskväll!!

5 kommentarer:

Rosenvante sa...

Det där såg verkligen gosigt mjukt ut.
Väst skulle vara fräckt tycker jag.
Här har det ordnats en del också, ingen direkt städning men ändå.
Hoppas du får en lugnt kväll och kan njuta av det du gjort idag.

Mia stickar sa...

Läckert nuppigt garn men inge ideförslag finns i mitt huvud Har jobbat idag och inte orkat ta itu med städningen och nu väntar tre dagars jobb till!

Mon jardin en ik sa...

Mycket snyggt dem garner ihop. En väst utan ärmar kanske till sommarens vita jeansen.Har också städat, både ute och inne men nu är det helg.har det bra.
Anje

Lisas garnkorg sa...

Om det räcker till nån form av linne så skulle det vara snyggt också till sommarpartyt!

Maria Harrsjö sa...

Halloj! Fint garn!! En sommarponcho ,med stora hål!
:O) Maria