fredag 2 mars 2012

1 mars börjar våren!

Vårkänslor! Vårkänslor!
1 mars - då började våren när jag gick i lågstadiet. Då slängde vi bort vinterkläderna och tog på oss kjol och strumpbyxor och gick ut och hoppade hopprep! Visst var det väl så... :-)

Solen skiner, fåglarna kvittrar, skatorna bygger bo och jag dricker mitt förmiddagskaffe ute i solen! Nu känns det verkligen som våren har börjat. Den gamla källartrappan är första stället dit solens varma vårstrålar hittar på förmiddagen så här års, och det är nästan alltid lä. Stack ut näsan vid halv elva och kände efter, japp det är ju faktiskt riktigt varmt här! Med en dyna under rumpan, stickning, kaffe och en bit hemlagad äpplepaj (har fortfarande kvar några i frysen sen i höstas) med hemmagjord vaniljsås, fick jag en ljuvlig stund i solen!


Och full av vårkänslor röjde jag sen runt inne, hängde om tavlor, dekorerade om, satte saxen i några enorma pelargonplantor och fick en vacker vårbukett i fönstret!


Det är en blandning av stora skott från fyra olika pelargoner. Två av dem var sticklingar från förra våren som jag lät växa rakt upp utan beskärning för att se hur dom blev. Nu tycker jag ju inte det är så fint med en meter pelargon utan sidoskott, så jag slaktade dem. Om jag skall plantera skotten sen, vet jag inte. Just nu är dom bara vackra och ger fönstret lite fräsch vårgrönska!

Och imorgon vill jag ut och handla nya kläder, vårjacka, nya skor, vill ha, vill ha...!!!

Ha en underbar helg allihop!

2 kommentarer:

Mia stickar sa...

Det är den här årstiden det är jobbigt attt bo här uppe. Här ligger snön meterdjup och vi kan ha några hemska snöstormar kvar. Vi brukar ha förhoppningen om en snöfri valborg men det är inte alla år! Då blir man grymt avundsjuk på er nere i södern!

englundskan sa...

Första söndagen i mars är det vasalopp och första vårdagen. Därmed basta. Sedan kan det komma en restorder med snö i maj men det är en annan historia. Skönt att vintern är över i alla fall.