söndag 12 februari 2012

Skönt med söndag!

Här kommer ett litet livstecken från mig! Bloggandet har tyvärr hamnat väldigt långt ner på listan på sistone. Väldigt mycket jobb har gjort mig lite tom på inspiration att skriva. Jag försöker hinna läsa era bloggar men är dålig på att kommentera. Jag har också ägnat en del tid till att sälja av en massa möbler och annat från den stora vindsröjningen. Men stickat har jag gjort, min sjal med eldiga ränder är nästa klar. Jag stickade tills garnet tog slut, men sen kom nästa problem - en avslutande kant...

Nästan hela denna vecka har jag stickat och löpt upp olika varianter. Vill inte ha någon spetskant, utan tänkte mig en enkel i-cord-avslutning. Men se oj, vad kanten ville krulla sig hela tiden. Till slut fick jag löpa upp några rader mer än jag tänkt och använda det lite tjockare bruna garnet till att sticka några varv med rätstickning (som jag inte riktigt gillar). Prövar nu att sticka en i-cord-avmaskning i det melerade garnet som avslut på rätstickningen. Får se hur det blir... Har ni några bra tips eller andra idéer för att få en snygg kant som inte krullar sig?!Igår tillbringade jag kvällen hos dottern, vi hade myskväll med matlagning och Melodifestival. Och jag fick en försenad födelsedagspresent - Supertanten av Elin Ek! En sån härlig bok, tjocka matta blad med massor av fina recept, tant-tips och rolig läsning! Rekommenderas varmt!

Fick också träffa dotterns stora härliga mys-katt som just nu är inneboende. Hon är "jourhem" för hemlösa katter, i väntan på utslussning via ett katthem till nya ägare. Den keliga katten lade beslag på mig så fort jag satte mig i soffan. Ingen stickning i soffan inte, nej, en stor tjock katt klättrade upp i knät och lade huvud och tassar på min bröstkorg och ville bli klappad! Och det gjorde jag gärna!


Och idag skall jag måla möbler (återkommer med resultat), mysa i soffan med min tantbok och försöka bli klar med eldiga sjalen. Kanke blir det en liten promenad också, det är vår i luften idag!

Det blir en skön söndag och det önskar jag er också!

6 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Vad duktig du har varit. Kommit så långt med sjalen.Kan nog inte ge råd när det gäller avslutningen.
En härlig lördag du hade.Så trevlig med en katt som älskar dig.
Nyfiken hur det blir med möblerna.
Vi har en grå dag. Det snöade för en stund sedan. Grrrr, tycker inte om det. Vil ha vår!
Ha en fin dag
Anje

nattugglan sa...

vilken fin sjal.. den skulle jag oxå ha gillat!...tantboken kan jag tro är häftig!..

Rosenvante sa...

Ibland blir det fel bara, jag läste rubriken som Kantboken, så lämpligt att det finns en sådan bok då tänkte jag innan jag läste texten, hmmmmm tantboken var det ju. :)
Tror nog du löser den där kanten galant. Men jag blev ju väldigt intresserad av katten, den ser verkligen mysig och stor ut. Jag jobbar ovanför Gotlands Katthems loppis, skänker alla mina grejer till dem och handlar en del där också. Tycker det är så fint gjort att det är folk som hjälper till utan avlöning att det finns de som bryr sig om de där oskylidigt små som inte kan klara sig själva.
Mys på nu under söndagen.

Gunilla sa...

Har tyvärr inte heller några tips på icke-spetskanter som inte rullar upp sig. Hoppas du löser det själv på något bra sätt. Jag känner igen mig i detdär med mycket jobb. Har försått att vi båda jobbar med bokslut mm såhär års så jag förstår att det är körigt. Jag har också alldeles för mycket på gång samtidigt. Har för lätt att ta på mig nya grejer eftersom jag gillar att jobba och är lite rädd för att få det tråkigt. Nästa vecka blir en rysare ... Vi får tänka på varandra och hoppas att vi orkar. hinner och klarar av alla uppgifter som ska lösas. En kelig katt, en stickning och en bra bok kan vara precis vad man behöver. God fortsättning på söndagen och en bra ny arbetsvecka önskar jag dig!

Myggan sa...

Det är härligt att rensa. Att dessutom kunna tjäna några kronor gör ju inget. =)
Vilken fin kattkille. Jag skulle inte klara av att vara jourhem, ingen katt skulle få slussas vidare från mitt knä.
/Anna

Blenda sa...

Eldiga sjalen är fin, och katten ser busig ut! :-)

/Blenda