måndag 30 januari 2012

Rörigt, rörigare, rörigast…

Rörigt på jobbet har det varit länge nu och min hjärna har varit ännu rörigare (en viss bättring har det dock blivit den senaste veckan) och rörigast är det nog hemma just nu.

Jag fick någon släng av… ja, inte var det överskottsenergi för det har jag ingen. Men något slags effekt av att vara uppe i varv och i behov av att göra något konkret som gav snabbt resultat – gjorde att jag tillbringade hela lördagen, väl påklädd, uppe på vinden för att rensa i röran!!

Och som jag rensade, påse efter påse, säck efter säck. Jag var på värsta släng-humöret och rensade mig igenom stora delar av vinden, och vår vind är stor skall jag säga, med ståhöjd och riktigt trappa upp, så man kan få plats med väääldigt mycket saker där uppe! Bland alla kläder som jag av någon underlig anledning sparat, slängde jag nästan allt utom några utvalda speciella -80 och -90-talskläder, som gav mej ett gott skratt :-)

Men nu ser det ju istället ut som ett bombnedslag i övriga huset! Säckar och påsar och lådor överallt! Skall slängas – skall till loppis – skall ev säljas… Puh…
Så nu hoppas jag att jag är lite uppe i varv en vecka till så jag blir av med eländet!!

Ungf hälften färdigsorterat för tippen. Nu återstår bara resten...


Mina stickstunder har också bara slutat i en enda röra. Har påbörjat stickning efter stickning, alla har de hamnat på golvet brevid soffan, i en rörig hög. Tagit fram gamla ufo, tittat på dem och lagt dem åt sidan igen. Inget har känts roligt, det har inte blivit som jag tänkt, har inte varit rätta garnet, har inte varit rätta flytet i …osv osv… ni känner igen fenomenet?! Är det startitis det kallas? En bieffekt av en väldigt rörigt tillvaro är det i allafall helt klart!


Till slut påbörjade jag en stickning igår kväll, som än så länge känns helt ok. En randig sjal är tanken, slutresultatet vet jag inte, stickar utan mönster. Men jag skulle vilja ha den STOR och jag gillar färgerna. Stickar i Drops Delight och ett mörkbrunt kinesiskt ullgarn (köpte på Syfestivalen, namnet har ramlat bort), har olika tjocklekar på garnerna, men det funkar ändå tycker jag, stickar fyra varv med Delight och två varv med kina-garnet. Frågan är bara om jag verkligen orkar sticka klart den, det är väääldigt tråkigt med slätstickning i varv efter varv som bara blir längre och längre… 


Men stickningen gör mig lugn och det behöver jag just nu!

7 kommentarer:

Mia stickar sa...

Oj om jag tog mig i kragen och rensade uppe på vinden! Stora vindsrummet är väl på 25 kvadrat och 2,70 i tak där det är som lägst! Finns inget innertak där så det går ända upp i nocken! Jag gillar triststickningar, slätstickning, runt runt osv perfekt till skidåkning, skidskytte och andra trevligheter på tv!

Rosenvante sa...

Nu är jag glad att jag inte har vind på huset, men tyvärr har vi på garaget och där är det ganska fullt med kartonger, väl märkta faktiskt. Men mycket är ungarnas och det borde vi ju få bli av med. Men det är så skönt när man får ränsa av och väl bestämmer sig för att nu är det nog och det där kommer vi i alla fall aldrig att använda och att man kan skänka vidare eller slänga. Pust, lång mening det där. Men jag tror du fattar.
Färgen på sjalen är helt underbar, sluta nu inte med den bara, för den vill i alla fall jag se klar.

Margita sa...

Sjalen ser jättefin ut du blir säkert nöjd

Rät&Avig sa...

Ja, du är nog nästan värre än jag!
Men skönt känns det sen...och extra skönt att sätta sig med sticken efteråt!
/Ann-Britt

Mon jardin en ik sa...

Vad duktig du har varit!Och visst känns det bra efteråt. Tycker att sjalen ser bra ut. Snygga färger.
Ha det gott
Anje

Myggan sa...

Vad härligt att få röja lite. Att åka till tippen, eller rättare sagt när man åker därifrån är en av de bästa känslorna som finns. Jag gjorde en liten organisering på min vind i dag. Det blev inte så mycket slängt, men det kommer...
Färgerna på sjalen ser härliga ut.
/Anna

Sanna sa...

Åh va skönt det skulle vara att få rensa ur ordenligt så..rensar och donar en del nu och lägger in på vårt loppis..men en del skulle nog behövas köras till tippen också.. =)
Ha en fortsatt fin toppenvecka! <3
Kraaaaam
Sanna