fredag 4 november 2011

Helg-göra

Alla helgons helgen är en rofylld skön helg som ger ett litet break och lyser upp i höstmörkret.
I morgon skall vi ha några goda vänner på besök. Meny och handling mm är avklarad så nu går jag bara runt och myser, dukar och pyntar, nått jag tycker är jätteroligt och avkopplande!

Det blir dukning och bordsdekoration med dragning åt grönt!

I vardagsrummet blir det lila!
Men jag skall nog ta ett
 silverfat till ljusen, ser jag nu...

Gästerna kommer att bjudas på en mexikansk fisksoppa med lite sting och en aioli med massor av vitlök och till det kan dom välja en bit surdegsbaguette med anis i eller tunnbröds-chips från Jämtland. Efterrätten blir äpplepaj med knäckig smuldegstäcke och hemmagjord vaniljsås serverad i varsin av mina nyinköpta små hjärteformar. Som lite välkomst-mingel bjuds det på små dinkelkex med chévre och provencalsk fikonmarmelad med nougat i. Det låter gott, om jag får säga det själv!
(Jag tror inte dom är här och läser så det känns ok att avslöja menyn)




Jag hinner förhoppningsvis helgpyssla med lite annat också. Jag har en plan! Jag saknar något på väggen ovanför soffan sen vi renoverade i vintras och har letat länge efter något passande, men inte hittat något. Så nu skall jag måla min egen konst!! Jag har målat en del i olja förut, men det var lääänge sen. Det här ser jag verkligen fram emot! Acrylfärg är inhandlad och motiv har jag i huvudet. Inspirationen är också hög. Skall bara bestämma mått på mina tavlor. Blir det nått bra får ni se det här på bloggen, blir det inte det, hade jag i allafall en kul stund!


Ser också fram emot att börja en ny stickning! Den virkade västen kommer att bli klar i helgen, och ett gäng ljunglila lyxiga tweed-nystan från Debbie Bliss väntar på att få bli en väst. Har letat mönster men hittar inget som är sådär klockrent! Så då får det bli lite eget påhitt här med, lånar lite här och lite där och blandar med egna idéer, så får vi se vad det kan bli.




Har också fått en liten beställning av ett syskonbarn. Ett stort tjockt lila nystan Samo Twist från Marks & Katten, som skall omvandlas (och räcka) till något, kanske en basker. Jag skall skicka lite mönsterförslag, så får beställaren fundera ut vad hon vill ha. Oavsett vad det blir, lär det bli ett roligt snabb-projekt! Jag lär inte vara sysslolös i helgen, hinner förmodligen bara 1/3 av det jag vill, men strunt samma.



Mys nu ordentligt med era nära och kära och 
tänd ett ljus för de som inte finns med oss längre!

Skulle köpa blommor för blomstercheckar jag fått av en kär fd kollega,
men kom ut från affären med den här lilla fina vägg-lyktan i betong istället!

10 kommentarer:

Maria sa...

Vad fint! Det är faktiskt ganska mysigt med höst ändå! :)

Ha en fin helg!

Steekjes en Stygn sa...

Du har tydligen en underbar helg framför dig.Jag ska sitta i bilen och åka hem till Holland. Skönt att komma hem det med,men bilresan skulle jag helst slippa undan.
Njut av din helg.
Anje

Otaliga projekt sa...

Det låter ju både gott och trevligt! Finns det kanske plats för en till....? :)
Jag tycker att ljuslyktan var ett riktigt bra köp.

Skarvtjärns Greta sa...

Stämningsfullt och mysigt

Maria sa...

Jo, räkor är svindyrt i Sverige. Här kostar de som mest ( på sommaren och faktiskt även nu) 129nok annars ligger de på 79 ungefär. Så du kanske förstår varför vi passar på? :) kräftorna kostade 279kr/kg men vi blev ganska chockade när 4 gick på 230! De var stora!

Äppelblom sa...

Så fina dekorationer du gjort. Skulle passa perfekt hemma hos mig, eftersom det är mina favoritfärger.
Ha en trevlig helg!

Annika GW sa...

Oj! Det var många saker på en gång! Det ska bli spännande att får se vad du målat och även din väst och basker! / Annika

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Så stämningsfullt och vackert du skriver.
En fin helg till dig hälsar Tant Kofta

Rosenvante sa...

Oj så fint du gjort. Hoppas ni fick en trevlig kväll i går.
Kan du allt??? Jag saknar också nått på väggen och jag kan inte hitta nått som passar, så har det varit i 4 år nu och det så trist. Men skam den som ger sig eller hur?

nattugglan sa...

va fint.. det va ju nästan bättre än en blomma för nu har du ju ett minne som varar längre.. ska kolla vidare nu på bloggen din.. fin väst oxå!