onsdag 26 oktober 2011

Flyg-virkning och världen från ovan

På flygresan till Frankrike startade jag en väst-virkning. En skön clover-nål och två nystan Allino från BC Garn fick följa med, en virkning är lite smidigare att ta med än stickning tycker jag. Garnet är en lin-och bomullsblandning med en liten melering. Köpte det för länge sen ihop med ett mönster på en stickad topp, men jag gillade inte att sticka i garnet. Virka däremot känns bra.


Mönstret är från Stickmagasinet nr 7/2010 och är enkelt men snyggt, den virkas i två delar; först överdelen nerifrån och upp i ett mönster, och sen virkas nedre delen i ett annat mönster, från överdelen och nedåt. Och jag som inte kan hålla mig till mönster tänker göra någon form av egen bård mellan övre och nedre delen. Klurar just nu på vad jag skall hitta på för något... Det blir en egen bård runt kanterna också.


Utöver att virka på flyget, njöt jag och tittade på "utsikten". Jag gillar att flyga och fascineras över att dessa stora maskiner kommer upp i luften och hur fantastisk vår värld ser ut "från ovan". På hemresan hängde jag i fönstret och fotade och fotade. Vädret var jättefint och första delen av resan ovanför molnen med solen skinande var så häftig!

Jag måste visa några av alla de bilder jag tog, de är helt oredigerade;


"Ovanpå" moln-landskapet kunde jag med min fantasi lika gärna ha varit  i ett soligt Antarkis!


Schweiziska alperna insvepta i dimmor, man kan ju inte betvivla att jorden faktiskt är rund!


I övrigt så har jag nog inte riktigt landat i vardagen än tror jag...
Går runt säger franska ord allt som oftast och har fortfarande kvar ett härligt lugn efter vår semesterresa och för att behålla lugnet lite till skall jag nu vara ledig i två dagar + helgen!

Har en lugn period på jobbet just nu och massor med flextid att ta av, då gäller det att passa på! I morgon åker jag till Ullared med ett gäng kompisar. Behöver egentligen inget speciellt, men det brukar vara då det blir bäst, då kan man gå runt i lugn och ro och kolla och hitta lite av varje! Vi åker buss fram och tillbaka så vi hinner prata massor, det skall verkligen bli "gör-roligt"!

8 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Ullared är väl det typiska stället där man hittar saker som man inte "visste" att man behövde....?!
Hoppas att ni får det trevligt.

Maria sa...

Vad härligt att åka till Frankrike. Bilden med motorn var ju helt fantastisk! Hoppas att du får det jättebra!

Sunna sa...

flygbilder, flextid, härlig virkning och ullared, usch vad avvis jag blev här, passa på att njuta

Skarvtjärns Greta sa...

Och duktig fotograf är du också. Visste du att du behövde det du köpt på Ullared? Kul att gå och handla med tjejkompisar i alla fall. Redovisa!?

Mon jardin en ik sa...

Så bra att du kann ta det lugnt med att landa efter din resa. Älskar också att flyga. Snart, efter Frankrike ,flyger jag till Sverige. Ser redan fram emot det.
Snygg garn du har på din virkning.
Ha det gott.
Anje

Siv sa...

Låter som du haft det helt underbart!
Fortsätt och njut av dina lediga dagar på svensk mark!
Trevlig helg!

Medea sa...

Visst är det fantastiskt vackert att se allt från ovan.

Smålandsstickan sa...

Jag kommer ihåg första gången vi flög med barnen. Jag satt jämte yngsta sonen och vi hade ungefär den vy som du har fotograferat. Sonens kommentar: "Nu är vi i molnland mamma, mmmmm".

Ha det bra! // Christina