torsdag 7 juli 2011

Utloggad

Färdig, klar, avslutad, utloggad - semestern har börjat!! 
Kunde gå från jobbet en timme tidigare och kände mig väldigt klar med allting. Skön känsla!

Tyvärr verkar det som dåligt väder är på väg lagom till vår semesterstart, men jag är optimist, klart det kommer mer fint väder! Och vi har njutit ute på havet varje eftermiddag denna vecka. Inåt land har vi sett hur de mörka molnen tornat upp sig, och regnat har det gjort har vi hört. Men längst härute på kusten har solen skinit och havet har legat som en spegel, det har varit ljuvliga kvällar! Igår såg himlen riktigt dramatisk ut, jag ångrade att jag inte tagit med mig kameran, men jag mobilfotade lite och det blev en del riktigt bra bilder!

Spegelblankt hav i motljus

Mörka moln in mot land men sol hos oss!

Jag har stickat lite varje dag. En disktrasa blev färdig igår (men ej fotad) och nu är det inte många varv kvar på Noro-tröjan. Den har dock fått lega till sig lite av olika anledningar. Först ville jag helt enkelt inte att stickningen skulle ta slut, det är en ljuvlig stickning som nästan går för fort! Förstår ni känslan, jag ville "spara" lite på den! Sen när det varit riktigt varma dagar har jag tyckt att stickningen varit lite för stor och otymplig att ha i knät ute i båten. 

Men nu vill jag ju faktiskt ha tröjan färdig, så jag gör ett ryck. Ärmarna är nu påstickade på kroppen och jag har kommit till ärmveckan på båda ungf, det skall bli spännande och se om garnet räcker. Jag vill ha en liten pösig rullkrage också, så jag har sparat garn till detta. Ska sticka på kragen och göra den parallellt med ärmarna så får vi se hur det slutar. I värsta fall får det bli ¾-dels ärm, inte hela världen, kan bli snyggt det med!

Ser mest ut som en trasslig hög just nu...


Nu kliar det nämligen i fingrarna på mig att få virka. Jag vill göra en virkad topp jag såg i senaste Stickmagasinet. Och garn finns på lager, jag tar mitt gula Muskat-garn, tror det blir jättefint! Tänkte att detta skulle få bli min semester-virkning.
Införskaffat semester-läsningen också. Ville ha något roligt och lättläst. Pappa rekommenderade "100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann". Och jag provläste lite, gillar språket och tonen i berättelsen. Jag har också varit på självplocket och plockat en spann jordgubbar inför helgen, mums!


Om vädret inte blir alldeles på tok för dåligt lättar vi snart ankar och beger oss ut på böljan den blå, målet är inte riktigt bestämt. Men jag har med Ängön och Taube-spelen på en tänkbar rutt. Så nu kanske jag kommer att vara utloggad från bloggvärlden ett tag framöver också. Väder, vind, lust och humör - och nätåtkomst får avgöra!

Med hopp om sköna semesterdagar!!

7 kommentarer:

Rosenvante sa...

Kan inte bli bättre, härlig sticke, fint virke och underbart bra bok. Så är det vädret också då, men det blir nog bra ska du se. Ha en skön semester.

Anna sa...

Hej låter underbart, den boken har jag läst o tyckte den va bra. Fin norotröja, sådant pyssel är kul hoppas ni får det gott på er semester!

Gunilla sa...

Ha det så skönt!

Tina sa...

Så gott med semester!
Jag börjar min om en vecka så jag hoppas också vädret blir bättre snart. Ha det en undebar semester!

Sunna sa...

underbart med semester, jag kan starkt rekommendera att lyssna på den boken, uppläsaren är helt otrolig och boken är underbar

Mia stickar sa...

Jag är inne på sista veckan så jag har börjat gruva, vill inte! Ta nu och njut ov havet stickning vila och allt som här sémestern till!

Maria sa...

Vilket underbart garn du har valt till din tröja. Är spänd på att se resultatet! Vilka fina bilder du har tagit över havet, hoppas du får en trevlig semester. Jag kan verkligen rekomendera boken. Jag fick många goa skratt! Go sommar!