torsdag 21 april 2011

Panda-rapport, garnpåfyllning & Tygriket

Tack för era kommentarer och tips kring min Panda-sjal! Eller solfjäderssjal är väl det rätta namnet?!

Jag kunde ju inte låta bli att sticka vidare! Men först räknade jag och klurade och stickade sen ihop solfjädrarna på ett annat sätt än enl mönstret. Jag stickar ihop dem nerifrån och upp mot vänster radvis, och med enkel uppläggning, på det viset behöver jag inte klippa i garnet. Ett nystan räcker till 4 solfjädrar och sen börjar jag på en ny rad med nästa nysta, om ni förstår vad jag menar. Kanske gör en v-formad sjal istället för en trekantig. I slutet/högra sidan får jag kanske göra några klipp, men vill jag löpa upp sjalen igen så har jag i alla fall det mesta av garnet intakt!


Tipsen om att blanda med lite billigare garn var bra. Men det är väldigt svårt att hitta en garnstruktur som matchar Gurame-garnet, så jag kommer inte att blanda solfjädrar "huller om buller", jag har faktiskt lättat på plånboken och beställt två nystan till. Jag kommer inte att göra den så stor, och om det behövs lite mer garn än vad jag har kommer jag att använda ett billigare garn till den övre raden och till en bård runt, det tror jag kan bli fint. Fortsättning följer!


Var iväg ett ärende till Skene häromdan och hade lite tid över. Så det blev en snabbvisit till Kinna och Tygriket. Hann kolla in det beryktade tygstället Skroten, som är en från utsidan oansenlig plåtbyggnad belägen vid en skrottipp på ett industriområde i Kinna. Har aldrig varit där förut.
Tyger fanns i mängd (och folk likaså) men nu syr jag ju inte och några gardiner skulle jag inte heller ha, så jag kollade inte in sortimentet något närmare.


Men tomhänt kom jag ju inte ut! Rosti-handduk & grytlapp + orange/grön/gul löpare blir en inflyttningspresent till dottern och övriga till mej själv! Löparna inhandlade på Skroten och Rosti-sakerna på Skene Järns stora fina presentavdelning.

Brevid Skroten låg Kinnagarn och står det garn så måste man ju in och kika, eller hur?! Där fanns mycket utöver garn, här måste man dock vara prismedveten för allt har röda lappar, men det betyder inte att allt är billigt! Garnavdelningen var inte så väldans upphetsande men höll en god sortering av garner fr M&K, Järbo, Coats m fl. Fynd gick att hitta i form av garner i 10-pack och lite rea här och där.


Billiga ev. garn-alternativ till Panda-sjalen. M&K Eco bomull (för 39 kr/nysta) och Cecilia bomull/viscose/lin fr Svarta Fåret. Kan kanske funka, Gurame-garnet är dock i ull.


"Bra-att-ha-fluff". Rosa mohairgarn fr Coats 80% mohair/11% ull/9% acryl. 10 nystan= 90 kr! Nu har påfyllnaden av garnlagret börjat igen!

Och på Påskhelgens agenda står det "Pandastickning" (såklart) och Konstvandring! Kanske lite trädgårdsarbete och förhoppningsvis mycket sol!


Glad Påsk på er allihop - hoppas ni får en riktigt skön helg!

10 kommentarer:

Marika sa...

Sjalen kommer att bli alldeles ljuvlig i de mjuka härlig färgerna!

Bland nystan o papper sa...

Glad påsk till dig med!
:)

Rosenvante sa...

Glad Påsk önskar jag dig också och grannens katt fungerar perfekt.

Tina sa...

Härlig sjal och fina garner!
Gald Påsk till dig med !!

Call design sa...

Glad Påsk!

Garntrollet sa...

Vilka härliga garner! Och Panda-sjalen ser ut att bli jättefin. Jag har stickat en som är ljusbrun med ljusblåa kanter... kanske vore något om du ska använda två olika garner.

Ha en trevlig påskhelg!

Eva S sa...

Kikar in för att önska dig GLAD PÅSK.

Myggan sa...

Vilka fynd du gjort. Gillar starkt det rosa "fluffet".
Ha en fin påskhelg!
/Anna

Sunna sa...

Ha en underbar påskhelg

Mmatilda sa...

Så fin den ser ut pandasjalen, jättefina färger (även det rosa fluffet...)!