fredag 14 januari 2011

Min dag!!

Idag har jag haft min första egna ledig dag på, jag vet inte hur länge!

Lediga dagar har jag ju såklart haft många nu under julhelgerna. Sköna dagar ihop med familjen. Men det är inte riktigt samma sak om ni förstår vad jag menar. Innan jul försvann alla mina lediga dagar till att hjälpa mamma och hälsa på pappa på sjukhuset. Och innan dess var maken också ledig på ”min” lediga dag så vi kunde hjälpas åt att renovera hemma. Det bästa jag har är självklart min familj, den vill jag inte leva utan! Men jag har också en liten egensinning ensamvarg i mig som måste få sin lilla tid ibland.

Så jag måste faktiskt säga att det var väldigt skönt att vara tillbaka i vardagen igen. Att jobba en ”hel” intensiv vecka och sen få vara ledig och styra över sin egna lediga dag. Så idag började jag dagen med att äta frukost framför tv:n. Samtidigt började jag virka en liten android till min nya android. M a o har jag fått en ny mobil (en lite för tidig födelsedagspresent som jag själv valt ut) och den måste ju ha ett mobilfodral.


Mr Android skyddar och värmer!
 Såg den gulliga androiden som Marias garnhändelser stickat. Så jag härmade lite och gjorde en virkad liten gröning istället. Blev väldigt söt om jag får säga det själv. Och min nya android-mobil är jag supernöjd med. En rolig och mycket logisk telefon som mer än väl täcker de behov som jag har av en mobil!Förutom att virka android och äta frukost framför tv:n har jag storstädat hela huset. Så skönt! All jul är bortstädad. Välkommen är våren!

När städningen var avklarad bakade jag mandelskorpor och kanelskorpor, är svag för ”kaffe-skorpor”/biscouttis. Kanelskorporna gillar jag skarpt, ett gammalt hederligt recept. Mandelskorporna blev lite mer skorpa än kaka och blev sådär. Uppätna lär de dock bli i alla fall. Nu skall jag slänga ihop en liten tårta till mitt lilla födelsdagskalas imorgon. Sen skall jag njuta av fredagskvällen med make och hemkommen dotter!

Ha en skön fredagskväll!

13 kommentarer:

Eva sa...

ett så sött mobilfodral!
skönt med en alldeles egen dag,det behöver man ibland....

mary-ann sa...

ser ut som om du har samma mobil som meg...och jag gillar min skarpt :)) dessutom så var ju fodralet urhäftigt :)

Rosenvante sa...

Åh, en sådan dag längtar jag efter. Förr åkte ju min gubbe upp till Östersund och hälsade på sina föräldrar ganska ofta och Claudia bodde nån helg vid sin pappa så då fick jag ju sådana dagar. Men aldrig numer och jag saknar dem så.

Anta sa...

Oj vilken mysig dag du haft sånna dagar behöver man i bland. ha en mysig fredagskväll.

Ankie sa...

Du har verkligen inte legat på latsidan på DIN dag, det gör jag när sånna underbara dagar kommer.

Jättesött fodral du gjort! Och Kanelskorpor lät inte fel.

Bland nystan o papper sa...

Å den var söt och grön.
Goda hembakade skorpor blir aldrig långvariga i skåpen ;)
Trevlig helg!

Tina sa...

Ja, visst är det skönt att få vara ensam hemma och göra som man vill:-)Det är nog därför jag har ett sånt jobb som jag har när jag är ledig mycket i veckorna. Gulligt mobilfodral!

Fijaffa sa...

Vilken jättesöt liten filur!!! En sån man blir glad av :-)

teresa sa...

Rart fodral. Å vad gott det låter m skorporna, blir jättesugen!
Grattis imorgon o ha så trevligt!

Mia stickar sa...

Numera är mina barn utflugna men ajg har också en liten ensam varg i mig som njutit av ensamma dagar fast min familj är det bästa som finns! Vilken jättesöt android!

Anelias hantverk sa...

Oh så söt den är!
Ha en bra dag!

Anna sa...

hej ja det är gott men samtidigt konstigt att vara hemma och ledig. Önksar det inte kommer snöa något mer, att solen tittar fram och bjuder på sköna stunder.

Marie sa...

Jag gillar ensamheten. Jag borde nog virka mig ett sånt här fint fodral. Någon gång så. Nu är det snart helg igen, bara två dagar kvar ;).