fredag 11 juni 2010

Sommarprojekt

Har virkad lite "African flowers". Mönster och en massa inspiration hittar ni hos Mias blogg Min Inspiration. Men vad jag skall ha dem till har jag inte riktigt kommit på än.

Såg framför mej vackra foton med de virkade blommorna ute i trädgården och solen strilandes fram mellan grässtråna. Men nej, det blev mörka foto på regnvåt balkong. Har väntat på solen i flera dagar, det ser ut som jag får vänta lite till.

Men jag kan se en fördel med vädret, man kan sitta brevid maken i tv-soffan och VM-sticka med gott samvete! (Jag kör mitt eget VM-race, har inte anmält mej till VM-stickning.)
Jag tror jag lyckats ta en paus från disktraseträsket. Tack för alla kommentarer förresten, jättekul att läsa vilka färger ni fastnade för! Mina garner börjar ta slut och jag har hittills lyckats stå emot frestelsen att beställa mer! Kan ni tänka er!
De vita blommorna med turkos och rosa skulle jag vilja införliva i något somrigt krispigt vitt, skulle de kanske kunna bli avslutningen på någon somrig topp? Väska finns det flera som gjort av dem, men det vet jag inte om jag vill ha någon. Får fundera vidare!

Ännu ett projekt som är kul att kombinera färger i, och ett bra sätt att göra slut på restgarner – sen hade det ju varit kul att få till ett en färdig skapelse av det också!
Här är lite fler färgkombinationer. Vackert med blått, men jag är ingen "blå människa" så det blir nog inte fler av dessa.

Jag har också börjat på ett sommarprojekt som legat och grott där uppe i hjärnkontoret hela våren.

En lätt sommarkofta efter detta Drops-mönstret blir det (förhoppningsvis…!) i kritvit Muskat som jag köpte förra sommarn.

Än så länge känns stickningen rolig och lätt, enda irritations-momentet är Muskatgarnet. Skönt att sticka i men snor ihop sej till förbannelse. Får ”snurra upp” det efter varje varv. Fler än jag som märkt av detta eller är det jag som stickar på något konstigt sätt så garnet snor sig så mycket?

Sen stör jag mej lite på en sak till. Har stickat helt enl mönstret och detta är rätsidan. Ser ni första varvet/upplägget?
För mej är detta avigsidan. Hade jag tänkt till lite hade jag stickat ett varv slätstickning innan jag påbörjade mönstret, men nu vet jag inte om jag har lust att börja om. Förlikar mig nog med detta när koftan är klar.


Trevlig helg allihop, hoppas solen tittar fram hos nån!

14 kommentarer:

Linn sa...

ja muskat garnet snurrar sig jättemkt för mig också, fint att titta på men inte så kul att använda helt enkelt=)
dina african flowers är superfina!

Tina sa...

Så fina African flowers, skulle passa perfekt ner till på ett sommarlinne! Jag är ingen hejare på att virka, men nu när jag ser dina så blir jag sugen på att pröva..

Marie sa...

Nu blev jag virksugen, så fina! Trevlig helg, solen kommer säkert! Här i Stockholm har regnet stått som spön i backen hela dagen.

HandMade sa...

Hej! Jag går till Face Me vid korsvägen. Hon har en hemsida www.face-me.se

Rosenvante sa...

Så fina blommor och vilken fin header du har fått nu.
Har hört fler som är irriterad på Muskat. Jag har inte rört mina nystan ännu så jag vet inte, men jag tyckte det var så när jag stickade i Safran.
Trist det där med uppläggningsvarvet, har märkt på fler av deras mönster att det är så tyvärr.
Ha en skön helg och hoppas regnet slutar snart.

Fiff sa...

Jag har hört fler som tycker muskat är besvärligt, då det är du nog inte ensam om. Jag har själv några nystan som ligger och väntar på ett projekt, så får se hur det går när jag väl använder dem... Hoppas koftan blir fin, mönstret är jättesnyggt!

Mia stickar sa...

HAr aldrig stickat i Muskat men dina afrikanska rutor är bara helläckra! Har också funderat på att prova virka dem men vet inte vad jag ska ha dem till!

Torprosen sa...

Vilka härliga "blommor" du virkat...kommer att pryda vad som helst..dina disktrasor går inte av för hackor heller. Jätteläckra!
Ha en go helg! Torprosen

Fru P sa...

Håller m Mia, jag älskar dessa flowers, och virka såna fixar jag nog, men sen då? Är så dålig på att hitta på själv, jag måste ha en beskrivning att följa.
Förargligt med kanten, jag gillar inte heller deras uppfattning om vad som är rätsida ibland.
Och ja, jag stickar också snurrigt i muskat.

Sunna sa...

vilka inspirerande foton du tagit

MiA sa...

Underbara blommor!! Blir en jättefin kudde eller filt såsmåningom :))

Tack omtanke och uppmuntran!!
Ha en skön helg!
MiA

Fijaffa sa...

Jättesomriga färger i de vita/rosa/turkosa blommorna. Håller med om att de passar bra till något somrig vitt.

Söt kofta!

Fin och inspirerande blogg du har!

Samtal från min trädgård sa...

De vita blommorna skulle jag mycket väl kunna se som en övre kant fram på en sydd klänning eller bussarong, bara en idé....

Susilull sa...

Tack för ovanstående tipset!
Jag är också lite inne på att sy fast dom på något plagg. Min jeansjacka är en tanke. Tror jag får gå på djupdykning i min garderob.