måndag 28 juni 2010

Mera sommar o sol!

Inspirationen till blogginlägg och tid framför datorn krymper i takt med att solen tittar fram och semestern kommer närmare. Så nu blir det lite glesare mellan inläggen tror jag.

Det blev en riktigt fin Midsommarhelg, trots att det blåste svinkallt hos oss. Så sitta ute på kvällen var inte att tänka på. Jordgubbar plockade jag fast det var glest om dom. Sju sorters blommor fick jag också ihop! Min drömkarl har jag ju redan hittat, så blommorna hamnade på bordet istället för under kudden.

Lunch med familjen och sen fika vid Midsommarstången ihop med släktingar, vänner och resten av samhället, sommargäster och båtgäster. Det var smockat med folk, dans och tävlingar, godisregn till barnen, lotterier och solsken – precis som det skall vara! Sen avslutades kvällen ihop med goda vänner, grillning och jordgubbsfrossa, mums!

Midsommardagen tillbringades hos svärföräldrarna och igår hade jag kaffebjudning för mina ”barndomsvänner” med familjer! Jättekul, sisådär en gång varje sommar lyckas vi sammanstråla. En av vännerna bor ganska många mil härifrån, men förlägger alltid lite av semestern här i barndomstrakterna.

Edit 30/6; den här bilden skulle ju in här, glömde jag visst...
Igår kväll stickade jag färdigt nedre mönsterdelen på min sommarkofta. Kändes riktigt bra för jag hade nämligen lovat mej själv att mönsterdelen måste bli klart innan jag börjar på någon annan stickning. För börja på något annat, det bara måste jag!! Det är så långtråkigt att sticka på stora projekt, när dessutom allt stickas på rundsticka känns det ju som det inte händer nånting!
Första arbetsdagen i veckan avslutades med en härlig båttur till Marstrand. Lite stickning i solskenet, koftan fick följa med, har inte klurat ut något nytt projekt än. En sväng runt Koön och Dyrön och sen hem igen till fotboll och stickning i soffan. Och målen haglar in, heja Brasilien!
Ibland är det väldans bra med en båt som går fort. Fast min far påstår att dom som far runt sådär fort på havet, dom njuter inte... Men det gör jag!! Både av havet och att det går fort, så de så!!

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Känns skönt att se att ni har bra väder nere eller ska jag säga borta vid dig. Min dotter och hennes kille och mitt lilla barnbarn är på en av öarna utanför någonstans.
Synd att det blev så kallt på midsommar, vi hade ju så otroligt fint här.

Signe sa...

Vilka fina sommarbilder. En båttur efter jobbet hade inte varit fel :).

Sunna sa...

Men det ska väl vara lite bloggtorka under sommaren, vi kommer igen i höst när man vill sitta inne igen

Astrid sa...

Hav, båt, öar är sånt vi får drömma om här på landet i skogen. Jag får nöja mig med dammen vi har =)
Koftan du stickar på ser fin ut.

Helena sa...

Härligt med båttur och stickning. Ser underbart vackert ut, hoppas du såg lite på utsikten också.

Iwona sa...

Vad härligt sticka ute på havet! Och så fin sommarkofta blir det.
Jag har också lovat mig att jag avslutar först koftan som jag har nu på stickorna innan jag börjar med något nytt!
Ha det skönt i sommarvärme!

teresa sa...

Gillar den sista bilden; båtliv OCH stickning, kandet liksom bli bättre?
Skön sommar o semester!

Samtal från min trädgård sa...

Ser så härligt ut att sticka i båten!