tisdag 9 februari 2010

Lite utvilad och uppladdad!

Det börjar sakteliga ploppa upp lite ord och tankar om blogginlägg istället för bokslutsiffror i hjärnan. Har haft en skön, slapp helg hos bästa kompisen och hennes familj.

Vi har pratat och stickat, och stickat och pratat, och fikat och fikat och ätit en massa god mat. Mysigt att umgås och få bli lite bortskämd som gäst även om man såklart hjälps åt med det mesta. Packade ner lite tänkbara stickningar innan vi for, det som blev gjort var enklast möjliga ”pratstickningen”, ett par sockor stickade på rundsticka (magic loop) påbörjades. Stickar i Järbos mellanraggi. Hade två nystan och tänkte jag skulle få sockorna likadana, men icke. Efter några varv kom en knut i det ena nystanet och sen bytte garnet till motsatt färgriktning!!


Sånt kan störa mej fruktansvärt, funderade länge på om jag skulle löpa upp och nysta om allt garn, men bestämde mej till slut för att sticka vidare och acceptera att det istället är fräckt med osymmetriska sockor…
-”Går man ut med dom tror folk inte man är klok” sa maken, men man måste kanske inte alltid vara ”riktigt klok”!
Eller som kompisen uttryckte det; ”stickar du med sånt garn får du ta det som det blir…!”Har också tjuvstartat lite med OS-stickningen, men bara för att kolla hur garnerna blir som jag bestämt mej för att använda. Måste räkna om maskantalet något för dom kommer att bli för stora för dotterns smala handleder. Använder grå alpacka från Sandnes och svart alpaka fashion fr Sachenmayer på stickor nr 3 och tanken är en egen variant av Cat Mittens som jag skrivit om tidigare.Köpte ett annat fräckt vantmönster av Johanne Ländin fr Nysta. Tänkte kanske överraska dottern med att par av dessa också, men jag har nog inget garn i lagret som passar, jo möjligen skulle Fametrend kanske funka men behöver något enfärgat också, gärna i mörklila eller blått som i mönstret. Får jag tag på detta i veckan kan dessa vantar också vara ett alternativ till min OS-stickning, grenen är ju den samma!

10 kommentarer:

Blenda sa...

Hej, jag gillar vantmönstret jättemycket, väldigt fint!

Jag hade nog lämnat tillbaka garnet om det varit jag... Klart man blir förbannad.

Din väst i ett tidigare inlägg, är väldigt fin också!

Myggan sa...

Det är himla fin färg på strumpgarnet i alla fall. Jag hade nog också resignerat tror jag.
/Anna

Rosenvante sa...

Jättehärligt vantmönster du fått tag på.

Mia stickar sa...

Jag är som du, de ska vara likadana! Kan tänka mig att det retar men jag tycker faktiskt med den färgkombinationen att de kan bli lite fräcka olika! Nya vantmönstret ser läckert ut!

Iwona sa...

Ja, det blir ibland så här med sockorna att färgerna passar inte riktigt. Men dom är jätte fina ändå! Och vem bryr sig att folk tycker att man är inte "riktigt klok"?
Vem som är inte riktigt klokt egentligen om man tycker så? :)

Sunna sa...

Jag instämmer till fullo med knut på garnet, jag blir tokig. Så läckra Love vantarna var

The Willow Fairy sa...

Jag gillar självrandande garn just av den anledningen att man inte riktigt vet vad som kommer härnäst. Förutsägbara självrandade garner kan tråka ut mig. Jag hade varit jätteglad - inte för knuten kanske, men för att det blev lite annorlunda och att resultatet blir matchande med udda samtidigt.

Medea sa...

Visst är det tråkigt med knutar i garnet. Men vem vet, det kanske kommer en knut till så tårna också blir lika. Annars kommer de att bli fina hur som helst. Vantmönstret var urläckert!

Anna sa...

ja det blir nog fränt med olika oxå :) man får väl ta det som det blir som du skrev, med sånt garn.

hittade hit via stickamera.se och kikade lite hos dig.

kika gärna in hos mig, har nyligen startat min pysselblogg så det kommer mera efter hand.

hälsningar Anna

Borntoknit sa...

Kul att du har köpt ett av mina mönster! Hoppas att du hittar något garn som passar.

Om inte så tror jag att Zauberball i den lila-orange varianten skulle bli jättebra. Det är lite tunnare än garnet som jag har använt, men om vantarna ska bli till din dotter är det kanske bra om de blir lite smalare.

Lycka till!
Johanne