torsdag 4 februari 2010

Äntligen..!!!

Den grå västen är klar, men jag höll nästan på att bli galen på kuppen!
Tappade räkningen på alla gånger jag stickade om, innan jag fick till kanterna som jag ville ha dem. - För få maskor upptagna, för många maskor upptagna, knapphål eller inte knapphål, ingen snygg avmaskning, för lös avmaskning, för hård avmaskning…. Grrrr…. Ärmhålens kanter var svårast att få till!
Farligt nära var det en kväll att jag kastat hela stickningen in i ett hörn, vänt ryggen till och börjat på någon ny rolig stickning, men skam den som ger sig.

Men nu så, äääntligen!!!! Blockad och klar, alla trådar fästa. Har faktiskt redan använt den i veckan, men inte lyckats få fram kameran till att plåta. Är ju aldrig hemma när det är dagsljus! Den är varm och mysig och jag gillar den!

Och till en garnkostnad på 140 kr!! Mönstret är från Allt om Handarbetes Stickmagasinet nr 10/2009 men jag har stickat den i ett helt stycke och gjorde inga ärmar. Kanterna stickade jag på efteråt (vilket jag kanske inte skulle ha gjort…;-)) men det var för att jag inte gillar rätstickade kanter, övervägde att göra en mosstickad kant men tyckte inte det passade.


Jag har gjort knapphål men lyckades göra dem nästan osynliga, och än har jag inte hittat några knappar, vi får se vad det kan bli.
Garnet är Järbos Nya Fuga köpt hos Vartofta Garn som enl min lilla rundkoll var billigast med 17 kr/nystat när jag köpte det! Ett mjukt, lättstickat garn i 50% ull/50% acryl men utan acrylkänsla. Stickat med rundsticka nr 4 och kanterna med 4,5 och det gick åt knappt 4 hg.
Detta var ett litet budgetexperiment för jag är ju både lat och snål ibland ;-) och visste inte om västen skulle bli bra eller ens klar och då hade jag ingen lust att kasta ut för mycket pengar. Men nu är jag sugen på fler större projekt och är spenderarbyxorna på endera dagen så kan det nog bli lyxstickning också.
Fastnade ju för mjuka Lucca tweed för ett tag sen och har flera tänkbara mönster för detta garnet.

Jag har provstickat lite garn och stickor inför OS och Team Sweden, läget känns under kontroll. Förmodligen ställer jag upp i grenen Mittens Moguls med en egen variant av katt-vantar. Så det blir isåfall ett litet inhop även i grenarna Designer Original Dance och Nordic Colorwork Combined.
Men Jag har inte anmält gren ännu, det är ju en vecka kvar, det kan hända att jag ändrar mig!
 
Nu skall jag också försöka komma på en stickning att ta med mig till Småland, skall hälsa på min bästa kompis och hennes familj i helgen. Skall bli jättekul, vi är ju inte bara bästisar, vi är inbitna stickerskor också!

10 kommentarer:

Anette sa...

Vilken jättefin väst! Jag önskar att jag var lika duktig.

Rosenvante sa...

Tur du inte gav upp för den är jättefin och jag tror nog du kommer att använda den jättemycket.

Margita sa...

Team Sweden låter intressant hur kommer man med, jag är medlem i Ravely men har inte riktigt kommit in i allt man kan göra.

The Willow Fairy sa...

Västen blev ju hur lyckad som helst och för det fyndpriset. Bra kämpat.

Call design sa...

Västen blev sååååååå fin!

Sunna sa...

Jättesnygg,riktig kalasväst

Gunilla sa...

Den blev verkligen jättefin. Lycka till med knapparna. Fast den fungerar ju utan också.

Nu är jag lyckligt hemma från min spännande och roliga resa. Har vilat ut och ska snart gå på fyraårskalas till Marias garn och träffa min favorit garnhandlare coh goda vän Maria och alla mina kära stickkompisar.

Marianne sa...

I bland kan det vara värt att kämpa lite extra, västen blev jättefin.

Eva S sa...

Den blev jättefin!

Anta sa...

Whoow vad snygg västen blev, jätte bra jobbat!!!