söndag 4 maj 2014

Stickade ränder och virkade rutor!


Den här helgen har jag verkligen samlat krafter och fått ny energi. Jobbade hela Valborgsmässoafton och kände mig ganska ensam (inte på min arbetsplats dock) i "världen" fram på eftermiddagen då jag spottade ut mejl av olika slag (driver ett projekt med många inblandade från olika företag) men inkorgen ekade tom, tom, inte svar från någon, inte ens ett autosvar, vilket jag tycker är dåligt. Men jag förstod att, och unnade såklart alla inblandade som förmodligen slutat redan vid tolv och förberedde valborgsfirande för fullt, istället för att jobba :-) Valborg har vi ingen tradition att fira här, däremot firar och flaggar vi för vårt numera vuxna barn, som fyller år den dagen. I vår familj är det ingen som flaggar för kungen :-)

1:a maj firade jag med att sova, vila, sticka och hämta krafter! Och på fredag var jag ledig (då svarade förmodligen alla som jag terroriserade med mejl på valborg) och kände energin återkomma! Har fått gjort lite av varje, men ändå varvat med sköna lata stunder och lite födelsedagsfirande! Har bl a rensat vår typ 20 m långa rosenhäck, vilket innebär krypande, eländiga taggar och svåråtkomligt ogräs. Och precis som förra året fick jag en värkande, svullen högerhand efteråt. Undrar om det beror på sticken från rosentaggarna som letar sig igenom handskarna, eller om jag överanstränger handen på något sätt. Det försvinner på ett par dagar, mystiskt...

Och igår firade vi familjens 24-åring, i nya lägenheten med balkong! Självklart ingick tomatplantor, smultron och balkongmattor bland presenterna samt ett framtida besök på Rusta för att köpa "hängbalkongbord" och andra roliga balkongattiraljer! Känns fortfarande lite konstigt, men trevligt att bli bjuden till sitt vuxna barn på kalas, och inte själv längre vara den som planerar och bakar mm.


Mitt restgarnsprojekt a la "Astrid knitting" fortskrider. Ena framstycket med mormorsrutorna är monterat - och alla trådar fästa!! Skall precis avrunda det stickade framstycket. Det blir en rundad halsringningen, inte helt raka stycken, som i mönstret. Blandar garner och räta och aviga varv lite hur som helst allt eftersom jag stickar. Ryggen är jag ganska klar över hur jag vill ha, skall lägga upp för den nu i kväll.


Det som är mest spännande just nu är om garnerna skall räcka! Men det ser lovande ut. Jag blandar benvit och beige Panama fr Rowan, Colina fr Tedman & Kvist och ett beige-rosa bandgarn, Wigwam fr Collinette. Jag har lite annat garn också som kanske kan få smyga sig in i rygg- och ärmstycken. 


Bilderna är tagna med mobilen, så färgerna är lite bleka. Det var ett elände när man fick en mobil med bra kamera i - nu står ju min fina systemkamera bara i garderoben och samlar damm!! Jag måste skärpa till mig och ta med riktiga kamera ut på strövtåg i den härliga våren!!

Mitt intåg på Instagram har lett till att jag hakat på #Fotoutmaningenmaj2014, så jag "tänker" lite i foton just nu, försöker hitta teman direkt på morgonen och kikar inte på vad andra fotat, jag vill inte bli påverkad av hur andra tolkat temat. Men på kvällskvisten tar jag en titt och kollar hur andra tänkt, kul!

Nästa inlägg här får nog bli om mina funderingar kring dessa sociala medier.
Eller så blir det vackra vårbilder fotade med systemkameran :-)


3 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Vad duktig du har varit. Älskar dina färger. Det är samma här med mobilen. Cameran har verkligen hunnit samla damm.
Ha en fin vecka.
Anje

Blenda sa...

Vad spännande ditt restgarnsprojekt ser ut! Och så fräsha färger (om jag hade sagt det för 10 år sen, hade det varit ironiskt, men nu menar jag det faktiskt! Har "upptäckt" vissa färger som jag tidigare sorterade bort med automatik. Som beige, ljusblå och laxrosa tex!)

Det har varit skönt att vara långledig, och faktiskt också att vädret inte har varit FÖR bra, utan lagom bra... :-)

Ha det gott!

Pysselfarmor sa...

Följer med spänning hur detta ska utvecklas för det verkar bli sååå fint!

Visst är det roligt att fotografera och tänk på till nästa år så kan du delta i 365 bilder 2015.
Jag deltar för fjärde året i rad - det är så kul!
http://pysselfarmors365bilder2014.blogspot.se/