onsdag 10 juli 2013

Semester-avmaskat mm!

Semester för mig är lika med mycket båtliv blandat med lite andra utflykter hit och dit. Här kommer ett litet komprimerat semesterinlägg med garn- och stickinslag!

Precis hemkommen efter härliga dagar på Dyrön. Årets första dopp i havet blev det där, lite i kallaste laget men faktiskt skönt och väldigt uppfriskande efter att vi promenerat den fina Dyröleden. 
Dessförinnan tillbringades en härlig dag i en vik på Herrön, och där avmaskade jag min "Tutti-Frutti-sjal"!

På tiden!! Det är väl snart ett år sen som de fina garnerna från Tant Kofta poserade i Marstrands hamn! Fast jag har ju inte stickat på sjalen i ett helt år, bara ett halvår nästan, ha ha! Idag skall den få bada lite (inte i havet :-) och sen skall jag blocka ut den. Återkommer med info och fler bilder !

I början på min semester hamnade jag hux flux på en mysig liten stickkurs hos Tant Kofta. Det var inte planerat, för jag skulle egentligen varit i Stockholm men det blev ombokat och så dök det upp restplatser till hennes kurs om Pulsvärmare; Färger, Fix & Trix! Passade perfekt!
Självklart blev det lite garn inhandlat, det växtfärgade bomullsgarnet Pakutcho blev det ett par härvor av, får återkomma om det också.


Kändes som stickinspirationen fick en liten extra skjuts medan vi testade olika tekniker i hennes mysiga växthus, allt medan ett åskoväder fullständigt brakade loss utanför!

Och däremellan har det också tillbringats flera dagar i Malmö och Köpenhamn. När solen inte ville visa sig här hemma sökte vi upp den lite söderöver! Malmö är en härlig sommarstad med sitt mysiga Lilla Torg.
Och jag kan lätt sitta nästan en hel dag på en servering i Nyhavn och bara njuta av sol, en kall öl, en räktallrik och nöjet att "titta på folk"! Och det var nästan vad vi gjorde också, i skuggan under ett parasoll, för det var väääldigt varmt den dagen!


En vända in på den jättefina garnbutiken Summerfuglen blev det såklart också! Men den här gången nöjde jag mig med att botanisera och klappa garn, inga inköp.

Nu skall jag nysta upp lite av Pakutcho-garnet tror jag, så kan det kanske påbörjas en sommarstickningen i någon annan hamn eller vik längs Västkusten!

Ha det gott allihop och njut av sommar och ledighet!

1 kommentar:

Eva S sa...

Vilken härlig garnhylla och fin bild från havet! Tänk så befriande det kan kännas att få sitta på en klippa och bara se ut över vattnet och tänka på allt och ingen ting!