söndag 8 juli 2012

Rapport från Västkusten


Bryter av sommarpausen med ett litet livstecken från mig och livet till havs.

I 2 veckor har vi haft härliga dagar ute på böljan den blå. Solen har strålat, nästan ingen vind och det har varit alldeles svenskt lagom varmt!  I måndags och i fredags em/kväll öste regnet ner, 2 dgr på 2 v, lagom till att komma hem en kort vända och tvätta, vattna, klippa gräs och packa om (Den obotlige optimisten talar :-)

Nu är vi hemma för att hinna med två kalas, men jag känner redan längtan efter att ge sig ut på havet igen! Jag älskar livet till havs, det är för mig total avkoppling!

 Här kommer en bildkavalkad från några av våra ”strandhugg” längs Västkusten.


Utsikt över Gullholmen/Hermanö från lotsutkiken.
Ståtligt hus på Hermanö, i bakgrunden Stocken på OrustMorgonpromenad genom Gamlestan i LysekilBesök hos hantverkarna i Vikarvets gamla fiskarstugor i LysekilCharmiga gamla sjöbodar på Stora KornöDen lilla bebyggelsen på Lilla KornöEn av alla fina badplatser på Bohus-Malmön, en molnig dag......då blev det 2-timmarsvandring runt ön, smultronplock och riktig 
gofika på Lenas bageri istället för solbad!Söder om Hållö fyr framträde en nästan trolsk syn, segelskutor i mängd (Nordisk seglats) väntar på vind i seglen långt ute till havs, medan morgonhimlen och det spegelblanka havet suddar ut horisontenStora och små båtar på väg genom SotekanalenPå första parkett!Stilla kväll i Hunnebostrands hamnPromenad längs Uddens skulpturutställning (Hunnebostrand) i solnedgångenTack för alla era goa sommarhälsningar!
Än är det långt kvar av sommaren och jag hoppas den blir fortsatt skön för er alla!8 kommentarer:

Cecilia sa...

Ouch, där sved det till rejält... Trodde att jag liksom lagt Bohuslän bakom mig men när jag ser dina bilder inser jag att det inte är så. Underbart vackert! Vilket ljus! Vilka miljöer, så otroliga och självklara på samma gång!
Ha en fortsatt skön semester!

Mia stickar sa...

Här uppe på norra östkusten har det inte varit nån sommar föränn nu fredag och lördag. JAg börjar min semester på torsdag. Havet här bjuder inte alls på läckerheter som du visar, blir riktigt avundsjuk! Men jag har småtvillingarna här uppe i norr hela sommaren och det är min stora njutning! Ha det gott!

Mon jardin en ik sa...

Vad vackert det är.Bohuslän är helt underbart. Förstår att du gärna fortsätter lite till på din semester till havs.Fortsätt och njut.
Anje

Pysselfarmor sa...

Underbart är Svergie och så vackra bilder du visar från din del av vårt vackra land! Gillar även denna del av vårt land----har varit mycket på Västkusten också....

Himlarn's tur att vi alla älskar olika delar av vårt land; för tänk så trångt det skulle bli om vi alla bara ville vara på samma ställe hela tiden ;-)


Ha det bäst!

Tina sa...

Åh, det ser härligt ut!!
Det är så fint i Bohuslän!

Gunilla sa...

Underbara bilder!! De känns i hjärtat, jag är ju från Göteborg och under många år bodde vi på Käringön på somrarna.

Fiff sa...

Vilken idyll! Härliga bilder :-)

Anonym sa...

Älskar Gullholmen så mycket! Precis till vänster om det stora vita huset närmast på bilden sticker vårat hustak upp :)