söndag 22 juli 2012

Fotoutmaningen: 5 "måste-prylar"

"Måste-prylar"...

Idag har jag funderat en hel del. Jag är ingen pryl-människa och känner att egentligen kan jag klara mig utan det mesta. Mobilen kan jag nästan bli anti på, mailen glömmer jag bort, hushållsprylar har jag bara det mest nödvändiga av, typ elvisp, jag är "radio-analfabet"och har noll koll på tv :-)

Inte ens en stickning kom med bland mina måste-prylar, så illa är det!

Men efter lite fundering blev det några prylar som hamnade som "måste", och då mest i vardagen, inte såna saker jag skulle ta med om det började brinna eller om jag mot förmodan skulle hamna på en öde ö :-)Det är bara att inse, mina läsglasögon har de senaste två åren gjort livet mycket tydligare, dom har jag svårt att klara mig utan. Jag är en vetgirig typ som gärna läser på alla typer av innehållsförteckningar, morgontidningen från pärm till pärm och googlar på det mesta.

Så där kommer nästa pryl, min lilla laptop. Jag bär den inte med mig, men den står alltid på. Där har jag alla mina foton, där hittar jag massor med inspiration och det finns alltid saker att kolla upp!

För att kunna sova gott måste jag ha också ha öronproppar med mig överallt! Speciellt när man är ute och reser, och där kommer nästa grej jag inte skulle vilja vara utan.

Mitt pass, dvs möjligen att kunna resa vart och när jag vill, det finns alltid resmål som lockar och hade jag haft mer tid och pengar hade jag rest mycket mer! Jag älskar att vara på "resande fot", oavsett var jag är.

Och slutligen föll valet på min kamera. Jag har sen jag var ca 10 år fotat flitigt, kameran har alltid varit med och jag har svårt att tänka mig att inte äga en kamera. Fotopärmar har jag mängder av, många speciella resepärmar. Jag är den där typen som faktiskt saknar de gamla pappersfotona ibland. Jag tyckte om att ordna pärmar, datera och skriva lite. Visst kan man göra fotopärmar digitalt också, men det är inte samma sak! För minnet är dessa fotopärmar helt suveräna ibland!

Det här lät väl som en hopplöst omodern, konservativ och mossig gammal tant, eller...?  :-))

Skall bli kul att kolla in alla andras "måste-prylar"!
Detta var sista fotoutmaningsdagen, det har varit jättekul! Tack för det Ulrika!
Nu lär det bli glesare mellan inläggen igen ;-)

2 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Tycker inte alls det låter mossig gammal tant men mer en modern tjej som lever i nutid. Mit val skulle nog inte blivit så mycket annorlunda dit.
Jag saknar faktisk också dem gamla foto pärmar har svårt att få bra ordning på dem i laptoppen.
ha det fint.
Anje

Mia stickar sa...

Ja min glasögon är väldigt viktiga! Förut hade jag som du läsglasögon men jag bytte och skaffade progressiva så nu har jag dom jämt och slippe rleta dom! Det är det första jag tar på mig på morgonen och går inte en meter utan!