lördag 25 februari 2012

Klappat garn och klappat katt!

10 i 6 ringde klockan i morse, gäsp...  Maken skulle iväg på en grej och jag skulle skjutsa honom en bit. Vid halv åtta var jag hemma igen och dagen var ett oskrivet blad. Hade funderat lite på att åka på Symässan på Kviberg i Göteborg, men utställarna lockade mig inte och jag är ju ingen tyg-människa. Efter en lång skön frukost i tv-soffan och en snabb vända med dammsugarna åkte jag istället iväg till Trollhättan för att hälsa på dottern. Tog vägen via Uddevalla, det är ingen genväg men innan Uddevalla kommer Källdal och där ligger Grunnebo Garn! Hade fått deras katalog och var nyfiken på några garner och på deras nya lokaler. Deras sortiment blir sakta bättre och bättre tycker jag, och det finns mer att välja på i butiken än i webbutiken.


Det blev en hel kasse med garn. Nya bekantskaper för mig var Fairytale (de stora i mullvadsfärg) från Du Store Alpakka och Tobiane (i svart, rött och senapsgult) från franska Cheval Blanc. Fairytale är ett alpackagarn som ser ut som ett mohairgarn, väldigt drygt sägs det.
Tobiane är också ett alpackagarn, för stickor nr 4 till ett väldigt förmånligt pris 25 kr/nystat. Kvalitén känns jättebra och det härligt att sticka i enl expediten. Utöver dessa blev det också ett nysta Big Trend i svartmelering och två nystan mullvadsfärgad Rustic från Hjertegarn. Jag återkommer med mina idéer om vad garnen skall bli för något!Väl i Trollhättan blev det lunch på stan med dottern och sen satt vi hemma i hennes soffa och fikade, pratade och bara softade. Och gosade med katten. Jag hann knappt hasa ner mig i soffan förrän han lade beslag på mig. Han klättrar upp lägger sig raklång över bröst och mage, och nosen skall han helst ha sisådär en centimeter från ansiktet på en. Varmt och gott blir det kan jag säga!

Nu är jag hemma efter en rolig, mysig och lång dag. Godiset står framme, vinet är upphällt och kaffet puttrar i köket. Nu skall jag se på Melodifestivalen, hoppas det är bättre låtar än förra veckan...

Ha en skön kväll!

9 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Garn i närheten av Uddevalla? Mycket bra info som jag tackar för, det händer att jag rör mig i de trakterna och detta visste jag verkligen inte om.....
Helt plötsligt blev det lite aktuellt att svänga förbi släkten...
Det var en spännande blandning på garn som du har köpt, jag är säker på att det finns en plan. Spännande!

Samtal från min trädgård sa...

Det låter som en riktig trevlig dag!

teresa sa...

Fin dag o fin bild. Kul att se hur du ser ut - nu kanske jag känner igen dig om vi möts på ngn brygga ngngång...

Tina sa...

Åh, en sån gosig kisse!
Han är verkligen stor. Fint garninköp!

Maritas Maskor sa...

Så skönt med en sån där dag när man kan välja helt fritt!
Det låter som att du hade en jättehärlig dag med dottern och dessutom fick en hel del garn inköpt :)
Vilken jättemaffig kisse hon har dottern! Han ser väldigt fin och hemtrevlig ut :)

Mia stickar sa...

Tack för tipset om Gunnebo garn. Vänersborg är ju inte långt från Uddevalla men jag skulle tro att nu nr jag far ner har jag bara tid med barnbarnsmys! Vilken härlig katt! Vår lilla Nasse är 10 år (hona) och bara en bråkdel av den katten!

Blenda sa...

Så mysigt du haft det med dottern och katten! :-)

/Blenda

Gunilla sa...

Vilken underbar bild på dig och myskatten! Tack för dina gulliga kommentarar på min blogg!

nattugglan sa...

va härligt garn du köpte, fina färger...o katten.. oj den va stoooor!men säkert snäll o tillgiven.