söndag 1 januari 2012

Fem favoriter 2011

Nyårsafton blev en rolig kväll med fantastisk mat. Vi åt från kl 19 till 23.50!! Vännerna bjöd på smaskiga pilgrimsmusslor och underbar hjortfilé. Serverade med perfekta viner! Min efterrätt gjorde också succé (se tidigare inlägg) och natta-maten räckte även till frukost :-)
Idag är det stora soffliggardagen. Nä, vi ligger inte;-) Vi sitter, vi myser, vi fikar, tittar på tv och jag färdigställer ett par Lovvika-vantar till maken som ideligen får sträcka fram handen för att prova.


Förra året gjorde jag ett litet bokslut över 2010 års händelser inkl stickningar, men jag gör en ännu mindre variant för 2011. Inte många stora projekt blev gjorda under året, men några favoriter har jag fått. Här kommer fem skapade favoriter under 2011, utan inbördes ordning;Första skapelsen ut 2011 var den virkade androiden! Min nya mobil behövde ett charmigt fodral. Den har ett perfekt grepp tack vare de små armarna och har fått många glada tillrop. Efter snart ett år i tjänst är nu lille androiden i behov av ett litet bad (tvätt) tror jag, så han får tillbaka sin rätta gröna nyans.

***


Mina tå-upp-sockar stickade med magic-loop gjorde jag på en kurs i början på året och dessa har jag bott i sen dess. Jag hoppar i dem så fort jag kommer hem. T o m i somras var de med på båtsemester för att hålla mina frusna fötter varma på kvällarna i båten. Nu är dom snart utslitna, så det skulle nog behöva stickas ett par nya. Garnet är Du Store Alpakkas Sterk som är den perfekta "socktjockleken" för min smak, stickas med storlek 3,5.

***


Min absolut mest uppmärksammade stickning under året var min egen variant av Panda Silk Fan Shawl. Den är också en av de stickningar jag är väldigt stolt över, både min egen lösning på modellen och hur garnet Gurame Lily med sina färgskiftningar blev en perfekt kombination till detta mönster. Både på bloggen, Ravelry och i verkliga livet har den gett upphov till många uppskattande kommentarer. Hade jag varit snabbare med att läsa min mail på Ravelry, hade den kommit med i en engelsk sticktidning...

***


Ett av de få "större" plagg jag åstadkom under 2011 den virkade rosenvästen. Den var rolig att göra och jag blev väldigt nöjd med resultat. Garnet var BC Garns Allino. Den används flitigt och passar bra till flera blusar jag har. Och det känns bra, hur många projekt har man inte gjort som hamnar i garderoben sen...

***


Årets sista skapelser har också blivit favoriter. Mina lovvika-vantar hänger med överallt och värmer mina frusna händer. Igår var dom med och skålade in det nya året. Jag tog vad jag hade hemma i garn, och det blev Drops Eskimo, som faktiskt blev jättebra. Det är mjukt och fint för en sån som inte klarar ull med stickighet i. Och snart har även maken ett par grå Eskimo-lovvika-vantar att värma sig med!

Vill du se fler av mina skapelser, titta in i Susilulls Skapelser i högermarginalen

Nu skall jag skapa vidare. Ett nytt år = nya projekt!

Jag önskar er en God fortsättning på det nya året med många kommande stickäventyr!!

7 kommentarer:

Mia stickar sa...

Mycke fint har du gjort, gillar androidfodralet skarpt! Lycka till med nya stickäventyr!

Eva S sa...

Kikar in för att önska dig Gott Nytt År!

Marianne sa...

God fortsättning på det nya stickåret.

Mon jardin en ik sa...

God fortsättning på det nya året. Få se hur topp femman det ser ut när vi går till 2013.
Anje

Sunna sa...

alltid kul att minnas tillbaka jag är övertygad om många fina resultat 2012

Fröken Pyssel sa...

Mobilfodralet är hur gulligt som helst! Och vilka fantastiska lovvika-vantar!

Hedvig sa...

Mycket fint! Och god fortsättning på dig såklart! :)