tisdag 10 januari 2012

En helg i stickningens tecken

Usch, arbetsvecka igen! Långa jobbiga dagar, inget att skriva om på bloggen. Berättar om min roliga helg istället. Har varit hos bästa kompisen i Småland. Vi har umgåtts, firat lite jul i efterskott, gått på shoppingrunda, spelat spel, fikat och STICKAT!!

Hade med lite olika garn för tänkta projekt och började på en mössa till mamma. Här är den lite bubbliga bladbården som skall bli Trädgårdsmästarens mössa i boken Sticka mera småvarmt. Stickar i Drops Merino Extra Fine. En ny bekantskap, mjukt och lättstickat, gillar denna typ av spunnet garn!


En hörna av kompisens soffbordet fick vara ständigt ockuperat av våra stick-saker, för att alltid vara redo vid alla fikastunder, tv-kvällar och övriga lediga småstunder. En av kvällarna var även 10-åriga sönerna med i sticksvängen, en med rätstickning och en med fingervirkning. Makarna däremot höll sig till enbart tv-tittande :-)


Lite julklappsöppning hade vi också. Att vi firar Trettonhelgen ihop med lite julafton i efterskott är en tradition som vi haft i många, många år. Både barn och makar har kommit och gått men traditionen har bestått. Nej, hur lät det egentligen, hm... Förklaring; vi startade traditionen ihop med kompisen och hennes första man, och våra äldre barn är nu utflugna och inte med, fast dom hade nog gärna velat!


Önskar er nu en skön kväll och en bra vecka! 

P.S Blir det glest med inlägg framöver så beror det på bokslut....

6 kommentarer:

Susanne sa...

Så snygg mössan ser ut att bli, du får visa en bild på den när den är klar.

Ha en fin kväll
Susanne

Rosenvante sa...

Vet precis vad bokslut vill säga, det tar på krafterna vill jag lova.
Vilken fin stickning du startat och vilken myshelg du haft. Jag önskar jag hade nån stickkompis, ja jag har ju på bloggen såklart men i verkliga livet. Jag har alltid varit ensam om att sticka. Det verkar så mysigt med en sådan vän som man delar det med och att karlarna fungerar också.
Ta det nu lugnt med siffrorna.

Eva S sa...

Härligt med likasinnade vänner som förstår att en stickning behöver ligga framme,nära till hands! Må så gott önskar en hosthostig Eva

Madeleine sa...

Oh, den där ser fin ut den! :D

teresa sa...

Stickning måste vara den perfekta avkoppling fr bokslut. Fast kanske inte mönsterstickning där man måste räkna..Håll ut, snart är det över!

nattugglan sa...

oj,, den boken har jag.,.,, kanske jag får fundera om jag skall sticka den om den inte va så himla svår..??