måndag 26 december 2011

Jag och min Lovikkavantar

Önskar er en god fortsättning på julen!


Julafton förflöt i stilla mak, allt enligt traditionerna. Vi firade med makens släkt i år, och enda nyheten var att en av kusinerna hade nya flickvännen med :-) Vi hade trevligt, åt massor av god mat och frossade i svägerskans julgodis. Tittade på Kalle Anka och hans vänner. Djungelbjörnen Baloos sång och tjuren Ferdinands suckar blandades med snarkningar från de som somnade. Tomten kom, den vanlige, och fick hjälp med ficklampa, läsglasögon och barnen, att dela ut julklapparna. Alla verkade nöjda över sina klappar, och de stickade benvärmarna (se tidigare inlägg) blev uppskattade och beundrades av släktens kvinnliga sida, kul! Kvällens avslutades med kaffekalas och mina äggostar, som blev perfekta!


Igår var ju den bästa dagen på hela julhelgen - juldagen! Stora slappardagen i vår familj!  Julklapparna begrundas. Det fikas och spelas spel. Det häckas i soffan och tittas på film och vill man skrota runt i pyjamas eller myskläder hela dagen, så är det helt ok! Jag har med nöje bläddrat i mina fina böcker som jag fick i julklapp!


Jag stickade också klart mina Lovikkavantar i brunt Eskimogarn. Stickade med stickor 5,5 och lite lätt "ruggade" med hjälp av ett kardborreband. Det tog en stund att bestämma sig för mönstret och färgerna. Fyra färger blev det, en ljusgrå och två rosa trådar Karisma och en mörkbrun tråd av ett kinesiskt ullgarn, och det mönster jag förknippar med mina barndoms Lovikkavantar.  Lite lite för stora, precis som jag tycker såna här vantar skall vara. Man skall kunna vifta på fingrarna!Jag är väldigt nöjd med dem!!

Nu skall jag beställa mer garn så maken kan få ett par svarta också. Har också fått tre beställningar, två mössor och en sjal, så jag skall klura ut mönster och garn till dessa. Tror jag skall göra en av de fina mössorna i mina nya inspirerande bok, kul!

15 kommentarer:

Bland nystan o papper sa...

Fina de blev! Jag har stickat färdigt mina, tvättade upp dem igår och ruggade dem lite. Nu väntar jag på att de ska torka...

God fortsättning!
:)

nattugglan sa...

Va fina vantar!! färgerna va ju så passande..Kul med böcker i säcken.. jag fick oxå en några böcker..som jag hade köpt åt mej själv, de andra vet ju inte vad jag har el vad jag vill ha.;O)Nu ska jag börja med maten.. skall ha hit barn o barnbarn idag på mat.. barnbarnen är nu här, har varit över natten sen igår då vi va alla på julkaffe hos mor o far (mina)Ha en bra vecka o ett GOTT NYTT ÅR!!

Tinas Garn sa...

Vilken fin färgkombination på vantarna, jag fårstår att du är nöjd! God fortsättning // Tina

Mia stickar sa...

Du verkar ha haft en fin jul! Gillar det dr med att skrota runt i pyjamas, tyvärr jobbade jag juldagen men idag har jag min skritardag! Önskar både dig och dina fina lovikavantar en god fortsättning!

Maritas Maskor sa...

JÄTTESNYGGA lovikkavantar!!
De kan du vara helt nöjd med :)
Visst är det skönt med en slappardag i julhelgen! Det tycker jag är kalas också :)

Myggan sa...

Juldagen slappas det här också. Vi har som tradition, sedan vi bodde hemma, att göra en repris på julbordet till brunch. Sedan gör vi inte så mycket mera.
Vantarna blev jättefina! Jag gillar det rosa till det bruna. Snabbt går det också. =)
/Anna

Mon jardin en ik sa...

Så underbart med en slappardag. Vi började med det men vädret var så vackert att vi verkligen var tvungna att gå ut. 12 Plusgrader och sol.Sedan sände BBC tre Jane Austin filmer.Duktig den som får upp mig ur sogfan då.
Snygga vantar!
Kram
Anje

Fiff sa...

Vilka fina vantar! God fortsättning.

skapa och inreda sa...

Jättefina vantar! Visst är det skönt att bara slappa och njuta av dgen .)

Hedvig sa...

Fina vantar! Och god fortsättning till dig också! :)

Emilia sa...

Härliga lovikavantar!

Maria sa...

Jättefina lovikka! Jag tycker verkligen om färgkombinationen! Muffin makern är verkligen en perfekt julklapp! Det man inte visste att man behövde :) god fortsättning på dig och gott slut!

by Caloweena sa...

Superfina lovikka!!! Den bruna färger var verkligen supersnygg!

Smycka sa...

Åh vad jag gillade dina vantar! De är runda och inte spetisga! Vart kan jag finna det mönstret? =o)

Marianne sa...

Vad fina dom blev lovikkavantarna. Jag har också gjort ett par till dottern som väntar på att bli broderade, ditt sätt såg bra ut kanske tar efter det om dottern godkänner :)